Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

293 Siste år
102 Siste 3 mnd
25 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Åpen anbudskonkurranse - kjøp av konsulenttjenester, budsjettfaglig støtte - DFØ

Registrert Dato: Torsdag 19. Januar 2012

Senter for statlig økonomistyring ble etablert 1. januar 2004, som et forvaltningsorgan underlagt Finansdepartementet. Virksomheten har endret til navn til Direktoratet for økonomistyring 14. november 2011. DFØ har som oppgave å styrke den statlige økonomistyringen og forbedre ressursutnyttelsen på området.
DFØ er en rådgiver for sentrale myndigheter innen statlig økonomistyring, og utfører forvaltningsoppgaver for alle statlige virksomheter. Hovedoppgavene til DFØ er å forvalte og formidle kunnskap om etterlevelse av økonomiregelverket i staten, å forvalte konsernsystemene for statsregnskapet og statens konsernkontoordning og levere økonomitjenester, herunder lønn- og regnskapstjenester, til om lag 70 prosent av de statlige virksomhetene. DFØ har også som oppgave å gjennomføre analyser og utredninger som skal danne grunnlag for å utvikle statlig styring.
Finansdepartementet og DFØ har over lengre tid arbeidet med å utvikle standard kontoplan (arter), statlige regnskapsstandarder (SRS) for periodiserte virksomhetsregnskaper og bruk av denne regnskapsinformasjonen i styringen av statlige virksomheter. 11 pilotvirksomheter deltok i utprøvingen av periodiserte regnskapsprinsipper i perioden 2004-2009. Alle pilotene har rapportert til statsregnskapet basert på kontantprinsippet og statens kontoplan, i tillegg til å utarbeide periodiserte virksomhetsregnskaper.
Prosjektaktiviteter har pågått i DFØ siden november 2009 og i løpet av 2010 ble det utarbeidet prosess- og rutinebeskrivelser, startet arbeidet med å utvikle systemløsninger som støtter innføring av ny standard kontoplan og nye regnskapsprinsipper samt utarbeidet en overordnet innføringsmetodikk. Kull 1 med 6 statlige virksomheter har benyttet ny kontoplan og nye regnskapsprinsipper som føringsprinsipp fra 1. januar 2011. Innføringskull 2 består av ca 60 virksomheter.
Det er ønskelig at tilbyder kan bistå innen følgende:
Bistand innen budsjettfaglig støtte, herunder utarbeide og være ansvarlig for veiledningsnotat i periodisert budsjettering etter de statlige regnskapsstandardene SRS mv.Det skal utarbeides et periodisert budsjett som illustrerer de viktigste prinsippene både for brutto- og nettobudsjetterte virksomheter og dette vil inngå som en del av notatet. Identifisere sammenhengene mellom kontant og periodisert prinsipp både innenfor budsjett og regnskap.Delta i utarbeidelse og kvalitetssikringen av prosesser og rutiner innenfor budsjettering. Bistå i utarbeidelsen av opplæringsmateriell innenfor budsjettering. Bistå prosjektets brukerstøtte med faglige kompetanse.
Omfang for oppgaven (månedsverk)
3 måneder med 60 % belastning. Oppstart ca. 1.mars til 31. mai 2012.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Budsjettering, Regnskapstjenester, Støtter

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Onsdag 08. Februar 2012