Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

625 Siste år
186 Siste 3 mnd
46 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

066-2009 rammeavtale konsulentbistand skogbruksplanlegging

Registrert Dato: Mandag 16. November 2009

Friluftsetaten, skog- og friluftsavdelingen, har ansvar for all aktivitet i Oslo kommunes skoger. Herunder ansvaret for å forvalte og drive skogene etter mål og retningslinjer for forvaltning og drift vedtatt av Oslo bystyre.
Begrunnet i disse politisk vedtatte mål og retningslinjer står vi overfor et omfattende arbeid med å omforme store deler av vårt skogareal fra yngre ensaldret skog til fleralderskoger. Dette gir nye og store utfordringer knyttet til taksering, prognoseberegninger og driftsplanlegging. Friluftsetaten har behov for å få utviklet planleggingsverktøy som er tilpasset annen forvaltning og drift enn den tradisjonelle bestandsmodellen.
Friluftsetaten er nå i ferd med å avslutte et prosjekt i samarbeid med NINA som omfatter landskapsplanlegging i Østmarka og Nordmarka. Landskapsplanene vil legge føringer for hogstmetoder og uttak framover. Dagens avvirkningsnivå ligger en god del lavere enn årlig tilvekst. For å oppfylle de politiske mål og retningslinjer vil det være behov for å øke avvirkningen. Vi har derfor behov for å få utført nye prognoseberegninger for 10-åra framover der våre spesielle forutsetninger legges til grunn.
I forbindelse med landskapsplanleggingen ønsker vi å foreta GIS-analyser av skogen basert på skoglige data og valgte behandlingsområder og utføre prognoseberegninger basert på valg av forskjellige former for hogst i de ulike strataklasser.
Etaten har ønske om lasertakst av skogen med jevne mellomrom, f. eks. hver 5. år, for å sikre tett oppfølging av skogens tilstand og utvikling. I denne forbindelse ønsker vi å knytte til oss ekstern konsulent som kan bearbeide laserdata, utføre ønskede analyser og utvikle modeller og presentasjoner.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Drift, Konsulent, Taksering

Oslo, Oslo

Avsluttet: Mandag 07. Desember 2009