Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Entreprenør, Maskinentreprenør, Transport, Utleie i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

1011303 UiO VTM - Veiledende kunngjøring K202 Entreprise for sikring og flytting av vikingskipene og store utstillingsgjenstander

I forkant av konkurransen er Statsbygg interessert i en dialog med aktuelle entreprenører. Entreprenører med relevante, overførbare erfaringer/referanser innenfor sikringskonstruksjoner, vibrasjonssikring og/eller flytting av store gjenstander oppfordres til å ta kontakt med Statsbygg for 1-til-1 konferanser der de kan få mer detaljert informasjon, anledning til å presentere sine referanser/løsningsideer og komme med innspill til gjennomføring, konkurranse- og kontraktsformat.
Oppdraget vil omfatte en felles prosjekteringsfase sammen med konservatorer hos Kulturhistorisk Museum (khm) og Statsbyggs spesialrådgivere, og skal lede frem til en gjennomføringsplan som skal godkjennes av UiO/khm. Utførelsen vil bestå av bygging og uttesting av rigger som gjenstandene skal plasseres i for sikring og flytting, montering av riggene på museet, flytting av gjenstandene på rigg før og gjennom byggeprosjektet og demontering av rigger i ferdig nybygg. Riggene skal sikre gjenstandene mot nedbrytning og skade gjennom byggeprosjektet.
Gjenstandene er svært skjøre og det vil stilles strenge krav til flere faktorer, bla. Annet håndtering, vibrasjonsisolering mellom bygg og rigg, nedbøyning i rigger, klima m. m. Det er planlagt at gjenstandene skal sikres i eksisterende bygg og skal flyttes over i nybyggets råbygg før dette er ferdigstilt. Gjenstandene skal så sikres på sin endelige plassering i nybygget mens bygget gjøres ferdig. Til orientering er Osebergskipet ca. 24, 5 meter langt ca. 5 meter bredt, og vekt er ca. 5 tonn. Sledene, uten montre, er om lag 2, 3 meter lange, 1, 1 meter brede og 0, 8 meter høye og har en anslagsvis vekt på rundt 150 kg.
Prosjekteringsfasen vil starte umiddelbart etter kontraktsinngåelse. De fysiske arbeidene med rigger på museet planlegges fra august 2021, men produksjon av rigger må påbegynnes i god tid før det. Gjenstandene skal være ferdig sikret i dagens museum 1. Januar 2022. Flytting over i nytt bygg forventes gjennomført medio 2023 og museet skal stå ferdig i desember 2025.
Konkurransen planlegges kunngjort på Doffin medio oktober med tilbudsfrist medio november 2020. Forespørselen vil stille kvalifikasjonskrav og tildelingskriterier som relevant erfaring og referanseprosjekter, oppgaveforståelse, cv for sentrale medarbeidere, timepriser og påslagsprosenter, evt. Annet.
Anbud id:
667703
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Mandag 7. September 2020

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud