Arkitekt, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

983 Siste år
245 Siste 3 mnd
58 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

105-BYM-2012 Konsulentbistand KVU Vinderenkrysset

Registrert Dato: Torsdag 25. Oktober 2012

Anskaffelsen skal dekke behov for konsulentbistand i forbindelse med utarbeidelse av Konseptvalgutredning for Vinderenkrysset. Hensikten med en konseptvalgutredning er å sikre at investeringsbeslutninger i Oslo kommune underlegges reell politisk styring og at de beste løsningene for kommunen velges.
Denne KVUen er en politisk bestilling fra Oslo kommune Byrådsavdeling for miljø og samferdsel (MOS), hvor alternativene fra tidligere forprosjekt for Vinderenkrysset skal vurderes om de kan gjøres billigere, samtidig som man utreder to alternative forslag fra private forslagsstillere.
Vinderenkrysset er et signalregulert veikryss i bydel Vestre Aker i Oslo. Krysset er tungt belastet med mange biler, busser, syklister og fotgjengere.
T-banens linje 1 Frognerseterbanen har holdeplass sør for Vinderenkrysset for reisende mot nord og nord for krysset for reisende mot sør.
I rapporten «Kartlegging av skoleveien til elever ved Vinderen barneskole» (utarbeidet av Oslo kommune, Samferdselsetaten) kommer det frem at 104 av 140 foreldre mener det er utrygge steder langs barnas skolevei. Av disse 104 mener 54 at det er Vinderenkrysset som er det største faremomentet.
Det ble i 2003 utarbeidet en trafikkanalyse og vurdering av behov for planfri kryssing for T-banen i Vinderenkrysset. Arbeidet konkluderte med at planskilt kryssing var nødvendig for å oppnå ønsket trafikksikkerhet og trafikkavvikling i Vinderenkrysset.
På bakgrunn av dette har Oslo kommune utarbeidet et forprosjekt/mulighetsstudie (17.12.2010) som vurderer konsekvenser ved ett alternativ med plankryssing og tre alternativer med planfri kryssing. I etterkant av denne utredningen har det blitt utarbeidet to private forslag til løsning.
Oslo kommune Bymiljøetaten (BYM) skal nå gjennomføre en KVU for Vinderenkrysset. Alle de seks alternativene som er nevnt ovenfor er aktuelle i alternativanalysen i denne KVUen.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Oslo, Oslo

Avsluttet: Fredag 21. Desember 2012