Arkitekt, Prosjektleder i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

664 Siste år
195 Siste 3 mnd
57 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

11757 bergen tinghus (rehabilitering og ombygging) h001 prosjekteringsgruppe

Registrert Dato: Mandag 21. Desember 2009

* Statsbygg har fått i oppdrag av Domstoladministrasjonen å planlegge og prosjektere en rehabilitering og ombygging av Bergen Tinghus i Bergen, ca 10.000 m2. Bygningen skal tilpasses bruk av Bergen tingrett og Nordhordland tingrett etter utflytting av Gulating lagmannsrett.
Statsbygg inviterer med dette en prosjekteringsgruppe (PG) til å sende inn forespørsel om deltakelse i en begrenset anbudskonkuranse om prosjekteringsoppdraget. Tilbudet skal inkludere følgende fag:
- Arkitekt (ARK)
- Rådgivende ingeniør bygg (RIB)
- Rådgivende ingeniør VVS (RIV)
- Rådgivende ingeniør elektro (RIE)
Prosjekteringsgruppe-koordinator (PGK) skal inngå i oppdraget med egen person.

* Oppdraget omfatter utarbeidelse av skisseprosjekt og forprosjekt, med opsjon på detaljprosjektering og oppfølging i bygge- og reklamasjonsfasen.
Det er et mål at forprosjektet skal innleveres til Finansdepartementet i desember 2011. Rehabilitering og ombygging av Bergen Tinghus ønskes fullført innen juni 2015. Det tas forbehold om godkjent finansiering i alle faser av prosjektet. Prosjektering etter forprosjekt, forutsetter bevilgning fra Stortinget, se forøvrig pkt. II.2.
Det er foreløpig ikke tatt stilling til kontraktstategi/entrepriseform i dette prosjektet. Prosjekteringsgruppen (PG) kan bli tiltransportert entreprenør etter forprosjekt avhengig av valg av kontraktstrategi.

* Om Bergen Tinghus: Bergen Tinghus er en av de viktigste monumentale bygninger som ble bygget i Bergen i første halvdel av 1900-tallet. Til tross for at det har skjedd flere endringer, er fortsatt store deler av bygget intakt. Bergen Tinghus er i følge Riksantikvaren fredningsverdig og skal behandles som fredet. Dette gjelder både eksteriøret og store deler av interiøret (sentralhall, hovedtrappeløp, original fast innredning i rettssalene, korridorer og i kontorer). Bergen Tinghus ble tegnet av arkitekt Egil Reimers, etter å ha vunnet arkitektkonkurranse med navnet ?Respekt for loven? i 1928. Bygningen sto ferdig i 1933. Utvendig er bygningen i tilnærmet original stand, mens det innvendig stedvis er foretatt en rekke endringer. Bygningen fyller et helt kvartal i Bergen sentrum, og er syv etasjer høy. Både yttervegger og innvendige skillevegger er i teglstein, mens gulv og tak er konstruert i armert betong. Hovedfasaden, som ligger mot Tårnplass, domineres av det nygotiske hovedinngangspartiet, og fra plassen leder en trapp inn til bygningens sentralhall. Interiøret domineres av sentralhallen, som er fire etasjer høy med overlys. Rundt hallen går det i hver etasje sammenhengende korridorer som kommunikasjonsårer til de ulike rettssalene, samt kontorer og arkiver. I forbindelse med oppføring av Bergen Tinghus, tegnet også Reimers en stor del av interiør og løst inventar. Komplett sett av alle orginal tegninger av Bergen Tinghus, samt orginal tegninger av fast og løst inventar tegnet av Reimers, er oppbevart på Riksarkivet i Bergen.