Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør, Riving i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

18/3048 VA Sanering Tallholen

Ledningsnettet i Tallholen består av vl 100 sj, ov 200 bet og SP160-200 pvc i øvre del av Tallholen. Nedre delen består av sp 160-200 pvc. Anleggsår er antatt fra 1970-80 på hele strekket. Sanering medfører 2 stk kryssinger av FV231, som skal utføres med boring.
Spillvannsledning som går i terreng har mye svanker, deformasjon, innlekking pga. Sprekker og løse pakninger. Eksisterende spillvannsledning går også langs med en bekk i deler av strekket. dårlig tilstand på kummer som medfører mye innlekking av grunnvann.
va-grøften utføres med frigravde grøfter i henhold til forskrift om graving. Grøftekasser må stedvis påregnes. Grunnundersøkelser viser at det er faste masser i området. Langs med bekkeløpet var det påvist et tynt lag med leirig silt som blir fort oppløst i kontakt med vann. Det ble i den sammenheng tatt ut miljøprøver som viser at massene er moderat forurenset (tilstandsklassen 3) for arsen. Det er utarbeidet tiltaksplan for forurenset masser, som skal følges.
Det må utføres supplerende prøvegravninger i forkant av gravearbeidene. Prøvegravning i profil 275 skal utføres ved oppstart for å bekrefte nivå til fjell og jordprofil. Ved påvisning av bløt sensitiv leire må ansvarlig geotekniker kontaktes.
Nivået for vannspeilet i området må observeres i det flate partiet av traséen, profil 1050-750. Dette kan ha betydning for valg av framgangsmåte ved anleggsarbeidene i grøfta, samt etablering av en ekstra leirpropp. Geoteknisk rapport skal følges.
Nye kummer skal leveres og monteres og de sluk som er i dårlig forfatning eller enkle å skifte ut, skal også skiftes ut, etter avtale. Slukledninger i pp til overvannskummer medtas.
Stikkledninger fra boliger på begge sider skal tilkobles nye ledninger. Nye stoppekraner for vann skal monteres i gjerdelinja/tomtegrensa. De huseierne som ikke har bestilt sanering av sine stikkledninger videre må få video- kontrollert stikkledningen, og entreprenøren utfører dette arbeidet fra grøfta når denne er åpnet. Resultat fra tv-kontroll leveres byggherren snarest mulig etter at dette er kjørt.
Boligene skal ha drenskummer for overvann. Denne, sammen med stikkledninger inne på tomtene, er huseiers ansvar og omfattes ikke av anbudet.
Entreprenøren skal gi huseierne pris på ny stikkledning fra grense og inn til hus, og inkludere drenskum, dersom dette ikke er bygd tidligere.
Det skal i forbindelse med alle vegkryss legges ned trekkerør for kabler.
i tillegg antas at det blir aktuelt for kabeletatene å legge kabler/trekkerør/-kummer i vegtrau.
Riggplass kan ordnes på østsiden av fylkesveg hvor spillvannsledning skal krysse.
Brakkerigg kan vurderes inne på boligområdet, ved kum S11.
Prosjektet er nærmere spesifisert i del ii Kontraktsgrunnlaget.
Anbud id:
550816
  • Sted:
    Stange
  • Registrert:
    Onsdag 10. Oktober 2018