Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Maskinentreprenør, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Aust-Agder

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1488 Siste år
578 Siste 3 mnd
102 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

2 Barnehager Arendal Kommune - Totalentreprise

Registrert Dato: Onsdag 08. Mai 2013

PROSJEKTETS ART OG OMFANG
Oppdragsgiver har ervervet seg to tomter som skal benyttes til 2 barnehager der bygg, boder og kaldtsoverom er tilnærmet like hverandre. Uteområder, veier og parkering er unike for hver barnehage. Begge barnehager er nye bygg som skal erstatte og utvide eksisterende barnehageplasser i de respektive områdene. Den utforming som ligger til grunn i dette tilbudsunderlaget er derfor et resultat av omfattende brukermedvirkning som har omfattet både bygg og uteområder.
Den ene tomten er på Engene og den andre tomten er på Hisøy og går under navnet
Stemmehagen. Begge tomter er regulert for formålet. Standard for passivhus er lagt til grunn i forprosjektet og prinsippet skal følges i videre prosjektering. Videre skal det legges særskilt vekt på akustikk og belysning i prosjektet.
Byggene er i to etasjer i tråd med en kompakt løsning for passivhus samt for å gi plass til gode uteområder.
Hver barnehage er dimensjonert for 80 fulltidsbarnehageplasser i en baseløsning med tilhørende spesialrom, birom og arbeidsplasser. Det er utarbeidet et romprogram som viser underlaget for dimensjonering av areal. Hovedsaklig bygger dette på arealer i gammel barnehagenorm som ligger til grunn for Arendal Kommune sin godkjenning av lekeareal. Ansvarlig for dette i kommunen har vært involvert gjennom brukermøter.
Byggene har tilnærmet like bygningskropper, men det er forskjellige brukerbehov som utløser noen ulikheter. Stemmehagen barnehage skal tilrettelegges spesielt for autister og multifunksjonshemmede barn. Denne barnehagen vil til en hver tid ha noen barn i disse brukergruppene som utløser spesielle arealmessige behov. Det har derfor vært innhentet rådgivning fra eksperter på disse områdene. Her skal det være fem baser, to for små barn og tre for store barn. Det skal være arealer for spesialpedagogikk, fysioterapi, sanserom og eget lager for hjelpemidler. Dette utløser et noe større areal enn på Engene. Akustisk skal barnehagen løses som om barna var hørselshemmede. All belysning i areal for barn skal være indirekte og uten synlige lyskilder. Engene barnehage skal ha fire baser hvor to er for små barn og to for store barn. Alle store barn
skal dele garderobe.
Begge tomter har regulerte byggehøyder og det skal legges vekt på disse i detaljprosjekteringen ettersom disse er relativt knappe.
Det henvises ellers til kravspesifikasjon vedlagt denne utlysning.
Totalentreprise på 2 barnehager med nødvendig infrastruktur inkl. detaljprosjektering.