Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Regnskap i Vestfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestfold
Avsluttet

2021/6166 Vesterøya skole BREEAM revisor

Sandefjord kommune skal bygge en ny barneskole, til erstatning for de tre barneskolene Ormestad, Vesterøy og Framnes etter vedtatt av nye skolestruktur for Sandefjord Kommune.
Skolen skal dimensjoneres for rund 600 elevene og 80 ansatte. Bruttoareal er ca. 9. 000m2.
Tomtevalg vil bli vedtatt i vår 2021 etter vedtatt av nye skolestrukturen, rett etterpå er oppstart av reguleringsprosessen og prosjektering av skolen planlagt. Valg av anskaffelsesprosessen og entreprisformen er ikke bestemt til i dag.
Det er ikke formelt besluttet at den nye Vesterøya skolen skal breeam-nor klassifiseres, og oppdragets art kan derfor blir endret underveis.
Formålet med denne konkurransen er å anskaffe breeam-nor-revisor for prosjektets skisse- og forprosjektfase, samt gjennomføringsfase den skal også støtte under reguleringsprosessen og bistå med produksjon av anskaffelsesdokumenter.
Revisor skal yte de minimumsytelser og krav som breeam-nor setter til revisor. i dette ligger det også at revisor skal registrere prosjektet hos Norwegian Green Building Council (ngbc), samt stå for innsendelse av sertifiseringsgrunnlag i de ulike fasene til ngbc/bre.
Revisor skal inneha all korrespondanse med ngbc/bre. Byggherre skal informeres og motta kopi av korrespondansen underveis.
Revisor skal revidere bygningen og produsere breeam-nor-revisorrapport. Revisors oppdrag er ferdig når endelig klassifisering av bygget foreligger.
Ved oppstart skal revisor bistå breeam-nor ap (Akkreditert Profesjonell) med råd om hvordan bevis/referanser skal føres. Totalentreprenørens breeam-nor ap vil være prosjektets hovedkontakt mot revisor. Underveis i prosjektene skal revisor jevnlig bistå breeam-nor ap etter behov ved spørsmål om tolkning av krav og godkjenning av dokumentasjon o. l.
i tillegg til sluttbefaringer forventes det at breeam-nor-revisor er tilgjengelig for nødvendige befaringer underveis i byggeprosessen.
Revisor skal bistå byggherren med råd og veiledning i arbeidet med breeam-nor.
Grov framdriften av prosjektet er:
Oppstart av oppdraget er slutten av april, begynnelse av mai.
Skisse- og forprosjektfasen strekker seg til slutten av 2021.
Gjennomføringsfasen strekker seg fra 2022 til august 2024.
Den siste utgave av breeam nor manualen for nybygg 2016, siste revisjon skal benyttes i prosjektet. Om den nye breeam-nor 2021 skal lanseres før oppstart av oppdraget skal den benyttes. Det vil derfor være en forutsetning at ressursperson har kjennskap til manual som skal brukes.
Det stilles videre krav om at revisor er uavhengig fra totalentreprenøren, underleverandører og prosjekteringsgruppe. Det er byggherre som skal ha ansvaret med å knytte en revisor til prosjektet, og følgelig blir revisor underlagt byggherrens organisasjon.
Rollen som breeam-nor-revisor forventes å være besatt av samme person under hele oppdragets varighet og kan ikke skiftes uten godkjenning fra oppdragsgiver, og en slik godkjenning kan kun gis dersom det foreligger saklig grunn. Dersom leverandøren må skifte ut personell under oppdraget, skal nytt personell minimum ha tilsvarende kompetanse som opprinnelig tilbudt. Nytt personell skal godkjennes av oppdragsgiver. Leverandøren bærer ansvaret for eventuelle merkostnader ved utskiftning av revisor.
Leverandøren skal tilbyr en godkjent breeam revisor som er registret hos ngbc. Revisor skal ha erfaring fra breeam-nor revisjon fra minst 3 andre prosjekter.
Avtaleforholdet reguleres etter ns 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid. Dersom prosjektet ikke videreføres grunnet kommunale føringer, avsluttes oppdraget og honorar gjøres opp etter medgått tid. Det gis ikke kompensasjon for avbruddet.
Anbud id:
705754
  • Sted:
    Tønsberg, Sandefjord
  • Registrert:
    Mandag 15. Mars 2021