Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Steinlegger, Vann & avløp i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3577 Siste år
1159 Siste 3 mnd
270 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

21-sam-2009 holmenkollveien

Registrert Dato: Mandag 02. November 2009

Oslo kommune er blitt tildelt VM på ski i 2011. I den forbindelse skal Holmenkollveien utvides i ca 900 meters lengde mellom kryss Ankerveien/Setra vei og Holmenkollveien 119c. Dette strekket av Holmenkollveien er sterkt trafikkert og da spesielt på utfartshelger.
Da fortauet også er veldig smalt på strekket medfører dette at trafikken kommer tett innpå fotgjengerne og avkjørslene kommer veldig brått på. Samferdselsetaten skal utvide fortauet slik at det bedrer trafikksikkerheten for gående langs veien. I tillegg vil avkjørslene som er på fortausiden få en bedre oversikt over avkjørselen sin.
Veibanen skal bygges i 6.5 meters bredde med 0,5 meter rabatt på motsatt side av fortau. Rabatten skal være overkjørbar. Rabatten gruses mens det ved avkjørslene legges asfalt. To steder på veien skal vi heve eksisterende veibane. Hevingen vil skje ved svingen ved Dr. Holmsvei og i svingen ved Oberst Angells vei. Her vil det være behov for ny overbygning.
Fortausbredden vil variere fra 3 til 2,5 meter på strekningen for å kunne tilfredsstille krav til avkjørsler og andre vanskelige forhold på strekningen.
Fremføring av veien forutsetter inngrep i terrenget og at det må bygges støttemurer både på oversiden og nedsiden av veien. Det skal også bygges støyskjermer langs deler av veien. Støyskjermene skal enkelte steder plasseres på topp mur og enkelte steder som frittstående skjermer.
Støttemurene etableres både i natursteinsmur og som støpt mur. Der det skal være kjøresterkt rekkverk mures en kjerne som forankres under fortauet. Muren heves over fortauet og forblendes inn mot veien og ut mot terrenget. Enkelte steder spesialtilpasses murene for å imøtekomme grunneiernes krav.
Det går en del kabler i luftstrekk dag. Mastene de henger i skal fjernes og erstattes av nye veilysmaster. Kablene fjernes og de reetableres i nye trekkerør i fortauet. Innstøpte trekkerør for andre kabler etableres også. Kabeletatene skal selv trekke kablene.
Det renner en bekk i kulvert under Holmenkollveien ved Holmenkollveien 112. Kulverten skal utvides og den skal forblendes som støttemurene ellers i Holmenkollveien. Det er utarbeidet en tilstandsvurdering for denne kulverten og anbefalte tiltak er medtatt i beskrivelsen.
Det skal etableres to nye sandfang på strekket. Planene er godkjent av VAV.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere