Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Entreprenør, Maskinentreprenør, Riving i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

2101 Riving og miljøsanering

Helse sør-Øst rhf skal etablere nytt sykehus i Drammen. Det nye sykehus er bestemt plassert på Brakerøya industriområde.
Området består i dag av eldre industri bebyggelse som skal miljøsaneres og rives for etablering av nytt sykehus. Den eldste bebyggelsen på området er fra ca. 1913 hvor det har vært utbygging i flere etapper frem til i dag.
Området har et bebygd areal på ca. 40 000 m²(hentet fra kart).
Bygningsmassen er av varierende art og består av mye åpne haller og bygg med flere etasjer. Byggemetodene er varierende med teglsteinsbygg, betongbygg, elementbygg, stålbygg etc. Byggene er fra perioder hvor det ble brukt produkter som i dag er å anse som miljøfarlige. Type og mengder varierer fra bygg til bygg. Det er utarbeidet miljøsaneringsrapporter for alle bygninger på eiendommen. Disse danner grunnlag for den tekniske beskrivelsen. Rapportene er inndelt i rivningsobjekter som igjen inneholder forskjellige bygg. De eldste byggene er fundamentert med gulv på grunn hvor de senere byggetrinnene (11-12-13) er pelet.
Den eldre delen av bebyggelsen har vernestatus iht. Dagens reguleringsplan. Oppdragsgiver er i prosess med ny reguleringsplan for hele området hvor vernestatusen evt. Vil bli endret. på bakgrunn av dette er fremdriften delt inn i to faser, fase-1 er øvrig bebyggelse og fase-2 er bygg med vernestatus.
Det er i dag to adkomster til området en fra syd-vest og en fra nord-øst. Adkomst fra syd-vest skal kun benyttes til personbiltrafikk. Adkomst i nord-øst skal benyttes som adkomst for all anleggstrafikk (tungtrafikk og personbiler). Øvrige restriksjoner er ført opp i tilbudsdokumentene.
Med utgangspunkt i fremdrift for bygging av nytt sykehus vil det i september 2019 bli startet opp med grunnarbeider (spunting og peling) samtidig som det pågår rivearbeider for fase-2. Entreprenøren for riveentreprisen har ansvaret som hovedbedrift også for grunnentreprisen frem til ferdig avsluttet kontrakt. Ansvaret blir da overført til annen aktør.
Samtidig som riveentreprisen pågår skal entreprenøren ta hensyn til entreprise for høyspent som skal pågå samtidig med riveentreprisen. Riveentreprisen er avhengig av at høyspentanlegg blir frakoblet i de forskjellige riveobjektene etter hvert som arbeidet går fremover. høyspententreprenøren skal også etablere nytt provisorisk anlegg med hjelp fra riveentreprenøren.
Det går i dag en bekk i rør (nøstebekken) gjennom området som må legges om. Dette arbeidet er inkludert i riveentreprisen og skal startes opp umiddelbart etter ig er gitt.
Entreprise 2101 omfatter hovedsakelig rive- og saneringsarbeider av industrihaller, kontorer, diverse bygg, løsøre og tekniske anlegg. Denne entreprisen omfatter miljøsanering- og riving, grunnentreprisen for nytt sykehus omfatter også arbeider med forurenset grunn. Dette medfører at gulv på grunn er medtatt som opsjon i denne beskrivelsen da det ikke er avklart med miljødirektoratet om gulv på grunn hører til grunnen eller bygget. Det er også uklart om lett forurensede masser (tegl og betong) kan gjenbrukes på eiendommen. Det er i tilbudsgrunnlaget tilrettelagt for mellomlagring av lett forurensede masser. Lett forurensede masser skal veies ut av området og lagres på angitte plasser iht. Riggplanen og evt. Gjenbrukes som fyllmasse.
Anbud id:
530928
  • Sted:
    Drammen
  • Registrert:
    Onsdag 20. Juni 2018

Lignende oppdrag i Østfold

4 anbud