Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

210777 Intensjonskunngjøring prosjekteringsytelser ifbm gjenoppbygging av Skreia renseanlegg - Østre Toten kommune - Med delkontrakter

Skreia renseanlegg var under rehabilitering og utvidelse da det brant ned ca 1 måned før ferdigstillelse av anlegget. Entrepriseformen var beskrevne utførelsesentrepriser fordelt på flere fag med egne sidestilte kontrakter. Byggherrens prosjekteringsytelser ble dengang anskaffet via minikonkurranse ihht rammeavtaler på prosjekteringsytelser for Gjøvikregionen og Norconsult as ble tildelt oppdraget.
i tiden etter brannen har kommunen jobbet med løsninger for midlertidig drift i det utbrente anlegget og har hatt bistand av prosjekterende Norconsult as til dette. Forsikringsoppgjøret etter brannen er fortsatt ikke ferdig og har vært omfattende hvor også prosjekterende Norconsult har gitt bistand til kommunen i dette arbeidet.
Prosessen med å komme frem til løsning med gjenoppbygging av Skreia renseanlegg er nå vedtatt i kommunestyret i Østre Toten kommune i sak 066/20. Da i form av et forprosjekt. Til å bistå seg i dette arbeidet har kommunen benyttet prosjekteringsytelser fra Norconsult as.
Gjenoppbygging er vedtatt gjennomført som en generalentreprise og vil komme ut i markedet ila 2021.
Kommunalt vedtak på forprosjekt mv følger som vedlegg til kunngjøringen. Bilag til vedtaket finnes på kommunens hjemmesider ved å søke på saken der.
Forprosjektet skal nå iverksettes og denne intensjonskunngjøringen gjelder kjøp av alle prosjekteringsytelser som er nødvendig for å fullføre det vedtatte prosjektet. Til denne ytelsen ønsker man å inngå kontrakt direkte med Norconsult as på alle ytelser.
Prosjekteringsytelsen på gjenoppbygging anlegget vil bla omfatte ytelser som forkortet, pgl, rib, RIBr, riv, rie, ark, rig, bim, sØk, sha samt oppfølging i byggetiden og er anslått til ca 6. 500 timer og avrundet til ca 6, 5 mill, eks mva. Denne ytelsen ønsker byggherren å anskaffe direkte ved å etablere avtale med Norconsult as på ytelsen.
Prosjekteringsytelsen kan innledningsvis anses som en omlevering av tidligere levert ytelse skjedd etter konkurranse. Det vedtatte forprosjektet har en del endringer en det første oppdraget minikonkurransen gikk ut på så endringen innebærer at konkurransen fra dengang anlegget brant har endret karakter.
Det kan sannsynliggjøres at det foreligger en svær stor merverdi og teknisk avhengighet for prosjektet å benytte Norconsult as til den videre prosjekteringen. Dette kan begrunnes med den kunnskap og kompetanse som Norconsult as har ervervet gjennom det anlegget som brant, prosjektering ved midlertidig drift i de resterende delene av anlegget som nå er i drift, gjennom arbeidet med forsikringsoppgjøret og bistand til forprosjektet. Denne tekniske sammenhengen er vurdert til å kunne kvalifisere for bruken av § 13-4, b) i Anskaffelsesforskriften (foa) gjennom å tildele kontrakten direkte uten forutgående konkurranse. følgelig skal kontrakten intensjonskunngjøres ihht § 21-5.
Anbud id:
678265
  • Sted:
    Østre Toten
  • Registrert:
    Mandag 26. Oktober 2020