Betong, Blikkenslager, Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Maler, Murer, Rørlegger, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Troms

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1470 Siste år
369 Siste 3 mnd
119 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

2455233 fornyelse mannskapsforlegning evje, skjold. 450515 generalentreprise

Registrert Dato: Tirsdag 14. Desember 2010

Mannskapsforlegning Evje er en av seks like kaserner i Skjold leir bygd midt på 1950-tallet. Strukturen i det gamle leirområdet, kasernene og fem av de andre bygningene innenfor og utenfor leirområdet er fredet i henhold til vedtak hos Riksantikvaren datert 6.5.2004. Både eksteriør og interiør i kasernene er fredet. Fredningen av Skjold leir og bl.a. kaserne Evje har det samme formålet som for alle andre fredede bygninger i Forsvarets eie ? nemlig ?å sikre og bevare et representativt utvalg av bygninger og anlegg knyttet til hele spekteret av Forsvarets virksomhet?, slik det er uttrykt i Forskrift om fredning av bygninger og anlegg i Landsverneplan for Forsvaret. Fredningen gjør at det generelt stilles store krav til renoveringsarbeidene som skal utføres ? både arkitektonisk og teknisk. Det er ikke tillatt med ombygging av bygningen ? unntatt fra dette er eventuelle tilbakeføringer. Utskifting av bygningselementer eller materialer er heller ikke tillatt unntatt ved tilbakeføringer. Dette betyr at store deler av den aktuelle byggesaken omfatter arbeider som gir en tilbakeføring av bygningen til 1950-tallet.
Tilbakeføringen betyr at det i enkelte tilfeller beskrives spesielle produkter eller produkter med spesiell design eller utførelse. I alle situasjoner hvor det beskrives navngitte produkter eller produkter med tilsvarende utførelse, design eller kvalitet stilles det som følge av fredningen og kravet til det ferdige bygget, strenge krav til likeverdighet for eventuelle andre produkter enn de som er angitt i beskrivelsespostene.
Kasernen ble opprinnelig bygd som mannskapsforlegning for 180 mann ? fordelt på 30 seksmanns-rom med felles toalett og dusj. Dette prinsippet er beholdt og skal fortsatt beholdes. Det er 10 rom i hver av boligetasjene, og i tillegg skal i hver etasje innredes nye toalett- og dusjrom for 60 personer. Som et spesielt kvinnetiltak skal det i 1. etasje innredes nytt toalett- og dusjrom for kvinnelige soldater. På loftet skal det etableres nytt ventilasjonsrom for alle boligetasjene og det skal dessuten innredes 30 små koffert-boder for soldatene. I nordre del av kjelleren skal det innredes nye rom med dusj og badstuer for begge kjønn. Søndre del av kjelleren omfattes ikke av prosjektet, her skal eksisterende depoter beholdes uendret.
I de berørte arealene, skal alle ikkebærende vegger og innvendige dører skiftes ut og tilbakeføres. Nye vegger oppføres med brann- og lydklasse i henhold til TEK 97. Det skal skiftes vinduer i bygningen, og på utvendig side av ytterveggene skal gammel maling fjernes, betongen skal repareres, fasadene skal slemmes som ny overflatebehandling. All skifer på taket skal tas ned, takene skal tekkes på nytt og skiferen skal legges opp igjen med nye takrenner, spillblikk og nedløpsrør.
De tekniske anleggene er basert på fjernvarme fra eksisterende varmeanlegg i leiren. Ventilasjon etableres fra nytt aggregat på loftet og dels fra aggregater i kjelleren. Det skal installeres nytt hovedinntak for elektrisk kraft til eksisterende hovedtavlerom i kjelleren.