Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Riving, Snekker, Stålarbeider i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

36-BYM-2021 - Rivning av eksisterende dam, og oppføring av ny, ved Ingierstrand

Dam Ingierstrand ligger i Nordre Follo kommune, ved parkeringsplassen til Ingierstrand bad, på østsiden av Ingierstrandveien, og nordvest for Delingsdalen naturreservat. Det foreligger ingen dokumentasjon av dammen fra bygging, men det antas at dammen ble oppført i forbindelse med Ingierstrand bad, som sto ferdig i 1934. Dammen ble opprinnelig bygget for vannforsyning, men har i dag ingen formål. Dammen demmer opp en bekk i Delingsdalen i vassdragsnummer 005. 40.
Dam Ingierstrand er i dag utformet som en vertikal plate/utkrager. En tilstandsvurdering av dammen foretatt våren 2017 konkluderte med at dammen utgjorde en sikkerhetsrisiko og det ble anbefalt å redusere vannstanden i magasinet. søknad om midlertidig nedtapping av magasinet ble godkjent av nve i brev datert 9. Juni 2017. Magasinet har siden den tid vært nedtappet til lrv (nivå med terskel i bjelkestengselet).
Dammen har ikke tilfredsstillende sikkerhet i samsvar med Forskrift om sikkerhet ved vassdragsanlegg (damsikkerhetsforskriften). Dammen skal derfor bygges om fra en vertikal platedam til en gravitasjonsdam i betong. Dette gjøres ved at dammen utvides med en betongstøp på luftsiden av den eksisterende dammen slik at den får tilstrekkelig stabilitet. Dammen senkes 1, 5 m. Dermed reduseres damlengden med ca. 5 m. Overløpet, som i dag er sentrert på dammen, vil flyttes over på venstre side (sett fra vannsiden), og bekken ledes over en vegetasjonsdekket knaus og ned i bekkeløpet. hrv senkes med ca. 1, 26 m.
Dammen er pr. Mai 2021 plassert i konsekvensklasse 1. Etter utført ombygging vil bym søke til nve om å endre dammen til konsekvensklasse 0.
Anbud id:
720296
  • Sted:
    Nordre Follo
  • Registrert:
    Mandag 10. Mai 2021

Lignende oppdrag i Østfold

6 anbud