Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Mekaniske verksteder, Rørlegger, Stålarbeider, Transport i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

5193 Siste år
1391 Siste 3 mnd
358 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

56 mw kombinert kjel for trepulver og olje

Registrert Dato: Mandag 28. Juni 2010

Hafslund Fjernvarme AS er Norges største fjernvarmeselskap med en årlig energileveranse på ca 1,3 TWh. Selskapet er i vekst og det er behov for ytterligere effektøkning i fjernvarmeanlegget.
I den forbindelse skal Hafslund Fjernvarme utvide kapasiteten på sin egen varmesentral på Haraldrud i Oslo med 36 MW til 240 MW. Dette skal gjøres ved å erstatte eksisterende 20 MW oljekjel med en kombinert hetvannskjel for trepulver og olje på inntil 56 MW avgitt effekt. Kjelen skal primært benyttes for trepulver, men skal også kunne fyres med olje (mineralolje/bio-olje) eller begge deler samtidig. Installasjonen av den nye kjelen må tilpasses eksisterende bygningsmasse og lokalisering.
Brensel i form av trepellets skal leveres pr. vogntog til tippelomme i brenselhåndteringsbygg. Tipping skjer enten ved sidetipp eller baktipp. Brenselet transporteres deretter til pelletsilo for mellomlagring før transport til hammermøller. I møllene knuses pelletene til pulver hvorpå pulveret lagres i en større pulversilo og derifra mates til brennerne i kjelanlegget via en mindre doseringsbeholder. Brennerne skal i tillegg kunne anvende lett fyringsolje #1 eller bio-olje. Leverandøren skal oppgi mulig avgitt effekt fra kjelen ved de ulike brensler. Utslippstillatelsen gir rom for avgitt effekt på 56 MW og maksimal avgitt effekt fra kjelen kan dermed ikke overstige 56 MW. Kjelen skal utføres som hetvannskjel og skal skilles fra fjernvarmenettet med egen kjelkrets.
Indre brenselhåndteringssystem skal leveres komplett fra og med doseringsbeholder til inn på pulverbrennerne. Dette inkluderer i det minste transportsystem, doseringsbeholder, doseringssystem og sikkerhetssystem.
Brenselhåndteringssystemets ytre del, i hovedsak mottaksdel, pelletsilo, hammermøller og pulversilo, plasseres i eget bygg i umiddelbar nærhet til eksisterende varmesentral. Nybygget inngår i separat byggentreprise og det defineres derfor grensesnitt mellom den elektromekaniske entreprisen og byggentreprisen.
Den nye kjelen skal plasseres i eksisterende kjelhall i Haraldrud varmesentral. Kjelen skal plasseres innenfor omtrent samme areal som dagens 20 MW oljekjel befinner seg. Egen riveentreprise for fjerning av eksisterende oljekjel utlyses og det defineres grensesnitt mot den elektromekaniske entreprisen. Det bemerkes at det vil være et klart definert og begrenset gulvareal tilgjengelig for den nye kjelen, men det gis mulighet for noe økning av takhøyden i kjelhallen. Dette vil inngå i byggentreprisen.
Denne kunngjøring og tilhørende underlagsdokument gir grunnlag, krav og evalueringskriterier for prekvalifisering til konkurranse om leveranse av komplett elektromekanisk entreprise for den nye 56 MW hetvannskjelen og ytre og indre brenselhåndteringsanlegg. Det gis imidlertid mulighet for at leverandører kan prekvalifisere seg for, og konkurrere om, leveranse av en av to delleveranser; leveranse 1 ? kjel og brennersystem og leveranse 2 ? ytre brenselsystem. Leveranse 1 vil omfatte indre brenselsystem, kjel, brennere og røykgassystem frem til skorstein. Leveranse 2 vil omfatte ytre brenselsystem fra utmating fra tippelomme frem til grensesnitt mot indre brenselsystem. Den samlede leveranse og de to mulige delleveranser beskrives nærmere i underlagsdokumentet. Det bemerkes innledningsvis at Hafslund Fjernvarme AS fortrinnsvis ønsker en hovedleverandør for den samlede entreprise bestående av delleveranse 1 og 2.
Gjennom denne prekvalifiseringsrunde ønsker Hafslund Fjernvarme AS å velge ut minst 3 og maksimum 5 aktuelle leverandører som vil få tilbud om å delta i konkurranse om endelig leveranse som beskrevet i underlagsdokumentet. Under prekvalifisering vil det vektlegges å få kartlagt leverandørenes evne og mulighet til å levere denne type anlegg med den kompleksitet som dette innebærer. Beskrivelse av tidligere utførte, relevante entrepriser for hoved- og underleverandører vil derfor være essensielt for å kunne prekvalifiseres. Det vil også legges stor vekt på at interessentene allerede på prekvalifiseringsstadiet har gått relativt grundig gjennom prosess og løsningsforslag og kan beskrive dette i forespørselen om prekvalifisering. Interessenter oppfordres for øvrig å sette seg grundig inn i fremdriftsplan for konkurransegjennomføringen og for entreprisen.