Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

79.14.125 Utvikling av Rønvikjordene: Områderegulering - Prekvalifisering av arkitekt- og rådgivertjenester

Det skal utarbeides en områdereguleringsplan for rønvikjordene i Bodø. Områdereguleringsplanen skal bidra til at det økonomiske potensialet og de store verdiene som er i området kan løftes og komme nordlandssamfunnet mest mulig til nytte. i planen skal det inngå næring, offentlige formål, park og landbruk som sentrale elementer. Andre formål kan bli vurdert. Det ønskes at området skal ha gode, miljøvennlige løsninger og arkitektoniske kvaliteter som ivaretar områdets funksjon i forhold til innrammingen av hovedinnfartsåren til Bodø og friluftsverdiene knyttet til Bodøelv.
Eiendommen består av ca 600 daa, hvor ca 230 daa er dyrket mark og ca 275 daa er produktiv skog. Det er også en rekke bygninger på eiendommen. Området berøres av ny Rv80 som er under utbygging. Ca 165 da er avsatt til tjenesteyting, ca 100 da er avsatt til bebyggelse og anlegg (næringsformål). Deler av området ligger innenfor støysonen til nåværende flyplass. Støy fra ny Rv80 må vurderes nærmere som del av planarbeidet.
Ny flyplass i Bodø er lagt inn i Nasjonal transportplan med ferdigstillelse 2025. Bodø kommune er i gang med planlegging og utvikling av eksisterende flyplassområde til ny smart bydel med fokus på miljø og innovasjon. Det er ønskelig at utvikling av rønvikjordene har tilsvarende krav. nærmere avklaring vil foreligge i konkurransegrunnlaget.
Tematiske vurderinger, alternativer, idéer og skisser skal belyses og illustreres frem til innholdet i den endelige planen er avklart.
Strategier for hvordan reguleringsområdet tenkes å inngå i en større sammenheng med omkringliggende områder og byen, spesielt i et langsiktig og bærekraftig byutviklingsperspektiv, er av betydning for den endelige utformingen av området. Formål, tomteinndeling, bebyggelsens struktur, høyde og tetthet samt uteområder, friarealer, avkjørsler/veg-/gatenett, parkeringsløsninger, offentlig kommunikasjon, kollektivtrafikk, universell utforming og løsninger for gående og syklende etc skal stå sentralt i utformingen av området.
Etter at oppdragsgiver har gjennomført prekvalifisering av 3 leverandører, vil disse bli invitert til å delta i en konkurransepreget dialog, hvor leverandøren skal utarbeide et skisseutkast (mulighetsstudie) som viser alternativer for hvordan leverandøren kan se for seg området løst. Dialogen vil for øvrig bli gjennomført i tråd med anskaffelsesregelverkets bestemmelser og de øvrige detaljregler for dialogen som fastsettes i konkurransegrunnlaget.
Oppdragsgiver vil benytte konkurransen til å belyse flere alternative muligheter for å komme frem til avklaring. Kommuneplanens arealdel angir enkelte rammer, men ikke alle, og de som er angitt, ønskes også belyst gjennom alternativs-studier i konkurransefasen og i det etterfølgende oppdraget. Leverandøren skal belyse alternativer på en nøytral (likeverdig) måte.
Skisseutkastet skal danne grunnlaget for det endelige tilbudet som avgis i konkurransen.
Tildelingsbeslutningen vil skje på grunnlaget av det beste forholdet mellom pris og kvalitet, og tildelingskriteriene angis i konkurransegrunnlaget.
Arkitekt, landskapsarkitekt og ingeniørfag skal inngå i oppdraget. Ingeniørfag forventes å omfatte trafikk- og vegplanlegging, planlegging vedrørende miljø, energi, støy, geoteknikk/grunnforhold, kommunalteknikk herunder var (vann, avløp, renovasjon), andre infrastrukturanlegg, utarbeidelse av planprogram, eventuell ros-analyse, bistand til aktuelle del- og temautredninger herunder vurdering av kulturminneforhold, vurdering av landbruksdrift, eventuelt noe rådgivning til grunneier vedrørende Rv80 (anlegget er under utførelse) samt løpende bistand/rådgivning. Universell utforming og hensynet til barn og unge skal ivaretas.
For flere opplysninger se pre-kvalifiseringsgrunnlag.
Endelig angivelse av program for konkurransen vil inngå i Konkurransegrunnlaget.
Anbud id:
463474
  • Sted:
    Bodø
  • Registrert:
    Torsdag 27. April 2017