Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Troms

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Troms
Avsluttet

918208 Sentrum sør VAO - Utarbeidelse av forprosjekt

Da det er stor utvikling i sørlig del av Tromsø sentrum med bolig, næringsbygg osv, ser man et stort behov for fornyelse av vao-nettet. Formålet er å forsterke og sikre vannforsyningen samt hindre tilbakeslag og oversvømmelser forårsaket av avløps- og overvannsnettet.
Hovedplan for vann og avløp 2015-2030 ble enstemmig vedtatt i kommunestyret i sak 129/2015 den 26 august 2015. Som følge av de store ulikhetene som byen og distriktet representerer innenfor vao, har man derfor fordelt hovedplanen inn i 7 ulike temaer, der tema 5 omhandler fornyelse av vann-, avløp- og overvannsnett. Her fremgår det at befolkningsvekst og boligbygging i indre områder utløser behov for fornyelse av vao-nettet både med tanke på leveringssikkerhet, brannvannsdekning og overvannshåndtering.
Da det ikke er etablert et eget overvannsystem i utredningsområdet, går alt av fremmedvann i af-system i dag. Ved store nedbørsperioder og/eller snøsmelting vil fremmedvann oppta kapasiteten på avløpsnettet/renseanlegg og utgjør en stor risiko for tilbakeslag og oversvømmelse.
Man ser derfor et stort behov for separering gjennom ombygging fra af til sp-system og å forbedre forsyningssikkerheten i området.
Det betyr blant annet at eksisterende pumpestasjon pa-69 Mack og pa-45 Nerstranda fjernes og ny felles pumpestasjon etableres på nordsiden av Mack i Peder Hansens Gate, der den er foreslått integrert i bebyggelsen til Eiendomsspar.
Det vil i forbindelse med flytting av pumpestasjonen PA69 legges en ny pumpeledning via sjø til planlagt tverroverløp i Jens Olsens gate. Det kan også være behov for å vurdere andre mulige traseer for pumpeledningen.
Det skal etableres nye partikkelavskillende overløp for avløps- og overvann, der drift/nødoverløp skal ha nok trykkhøyde for utslipp til Tromsøsundet. Fra partikkelavskillende avløp skal det legges ny dykkertledning til eksisterende pumpeledning som er i dag tilknyttet Mack pumpestasjon PA69 i Strandvegen.
Fortetting og utbygging i strandsonen, vil utløse behov for å forsterke vannforsyningen med økt leveringssikkerhet og brannvannkapasitet, der flere bygg har og vil ha et brannvannskrav på 50l/s i utredningsområdet.
Dette forprosjektet vil bli basert på deler av rapporten «skisseprosjekt sentrum sør & forprosjekt røstbakken - November 2018» som er utarbeidet av Norconsult as i samarbeid med Tromsø kommune. Se vedlegg 1
Der anbefalte løsningsalternativer i utredningen skal legges til grunn med eventuelle tillegg.
Anbud id:
594312
  • Sted:
    Tromsø
  • Registrert:
    Onsdag 3. Juli 2019