Anleggsgartner, Betong, Blikkenslager, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Gulv, Kulde & varme, Maler, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Murer, Riving, Rørlegger, Sanering, Snekker, Stålarbeider, Taktekker, Ventilasjon i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

5432 Siste år
1456 Siste 3 mnd
474 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ansk-0620-10 muséplass1- rehabilitering og ombygging

Registrert Dato: Tirsdag 07. Desember 2010

MUSÉPLASS 1 - C.G SUNDS VILLA
Musèplass 1 eies av Universitetet i Bergen, og er et av Universitetets mest fornemme praktbygg. Huset brukes i dag som kontorbygg for ledelsen/administrasjonen ved Universitetet. Bygningen har fire fulle etasjer. Alle etasjene har et samlet areal på ca 1530m2.
Muséplass 1 ble bygget i 1881 som villa for C.G Sundt i fransk nyrennesanse-stil. Arkitekt for bygget var Edward Martin Madsen. I 1933 ble huset bygget om fra villa til Norges Handelshøyskole. I 1968 ble huset overtatt av Universitetet i Bergen. Det ble i 1968/1983 foretatt ombygging og tilrettelegging for ny bruk.
De ombygginger huset har gjennomgått har i stor grad ivaretatt husets opprinnelige karakter. Slik huset framstår i dag, har det høy antikvarisk verdi. Huset er foreslått fredet i ny landsverneplan. I innstilling til landsverneplan er det særskilt eksteriøret og deler av interiøret som trekkes frem. I prosjektsammenheng skal huset betraktes som fredet fram til endelig fredningsvedtak er fattet. Det legges opp til en jevnlig møtetakt der Riksantikvaren følger prosjektet ? fram til ferdigstilling.
Det planlagte ombyggingsprosjektet omfatter en ombygging av hele huset. De to øverste etasjer skal brukes som kontorer, og de to nedre til møterom og representasjon. Vernehensyn er størst i de to hovedetasjer, mens underetasje og 3 etasje har noe mildere vern.
En viktig del av ombyggingen er å legge til rette for universell utforming, og det installeres utvendig heis til alle etasjer. Det foretas også en komplett utskifting av tekniske installasjoner i huset ? herunder elektrisk anlegg, ventilasjons ? sanitær og radiatorsystem. Som del av klimatiltak i huset etterisoleres tak og vinduer utbedres
Antatt byggetid: 12 mnd
Kunngjøringen om prekvalifisering gjelder følgende entrepriser:
K -201 Bygningsmessig hovedentreprise:
? Tømrer
? Vinduer/glassarbeid
? Blikkenslager og taktekking
? Smed
? Murer
? Gulvlegger
? maler
? riving og miljøsanering
? branntetting
? m.fl.
K - 202 Grunn- og betongarbeider inkl. stålarbeider
K - 301 Rørtekniske anlegg (sanitær, varme og sprinkling)
K - 302 Luftebehandlingsanlegg
K - 401 Elektrotekniske anlegg (sterk- og svak strøm)
K - 601 Heisanlegg