Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Anskaffelse av GISLINE programvaren med tilhørende moduler

Fra 01. 01. 2020 må fylkeskommunene (fk) ha tilgang til et geografisk informasjonssystem (heretter kalt gis-løsning) for ansatte som overføres fra Statens vegvesen (svv) til fylkeskommunene, for å gjennomføre landmåling og oppmålingsforretning for fylkesveger. Tilgangen til systemene skal iverksettes med minst mulig risiko for feil eller forsinkelse.
Statens vegvesens benytter i dag produkter fra Norkartporteføljen til gis-løsning for landmåling og oppmålingsforretning. SVVs Norkart- produkter har tilpasninger og avhengigheter til andre systemer som blant annet Nasjonal vegdatabank (nvdb).
Dagens Norkart-portefølje har både selvutviklede løsninger og skreddersøm på enkelte komponenter.
Det er kartlagt at fylkeskommunene trenger funksjonaliteten på «Landmåling» og «oppmålingsforretning».
Statens vegvesen har i samarbeid med Norkart as blant annet laget egne api’er inn i nvdb, som muliggjør editering og visualisering av data direkte fra nvdb og inn i gisline. Verktøyet kommuniserer med nvdb gjennom egne api’er, og gjør data fra nvdb lett tilgjengelig for videre bearbeiding i gisline.
Det er i tillegg laget egne api’er inn mot nvdb, nemlig iakd og od for å oppdatere veiobjekter og strukturer inn i nvdb.
"gisline Landmåling" er et verktøy for datainnsamling, redigering, beregning/utjevning, pålitelighetsanalyse og dokumentasjon av alle typer landmålingsdata.
Landmålingsprogrammet har nødvendig funksjonalitet for å kunne dokumentere tilfredsstillende resultater på målingene, og oppfyller krav i standarder og forskrifter knyttet til eiendomslandmåling og grunnlagsnett.
Med "gisline Oppmålingsforretning" får landmåleren et saksbehandlingsverktøy med veivisere tilpasset arbeidsprosessene.
Med verktøy som er integrert mot Arkiv, Matrikkel, Grunnbok og Landmåling blir hverdagen langt enklere. Gevinsten er økt effektivitet og full kontroll på frister.
Anbud id:
612653
  • Sted:
    Drammen
  • Registrert:
    Torsdag 10. Oktober 2019

Lignende oppdrag i Østfold

1 anbud