Regnskap i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

237 Siste år
157 Siste 3 mnd
7 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Anskaffelse av internrevisjon i Den norske kirke

Registrert Dato: Mandag 29. Januar 2018

Internrevisjonen skal rapportere til Kirkerådets direktør. Det er vesentlig for Den norske kirke at internrevisjonen skjer på tvers av regionale og nasjonale organ, og medvirkning og eierskap fra begge nivåer vil være en avgjørende faktor for en vellykket internrevisjon. I tråd med Kirkemøtets vedtak i sak KM 13/17 «Kontrollutvalg og etablering av internrevisjon 2017», der Kirkemøtet ber Kirkerådet om 1) Etablere internrevisjon i 2017 og 2) Anskaffe ekstern leder til internrevisjonen, er det valgt å etablere internrevisjon etter en modell med en internrevisjonsleder som leder et team bestående av 5 personer fra egen virksomhet som frikjøpes i 20 % stilling fra sine ordinære arbeidsoppgaver. De fem medlemmene av teamet trer ut av egen virksomhet ifm revisjon for å sikre habilitet og at teamets enkelte medlem ikke skal revidere seg selv, egne ansvarsområder eller egen avdeling.
Tilbyder må følge sertifisering etter anerkjente internasjonale standarder for internrevisjon. IIA-standardene (fastsatt av The Institute of Internal Auditors) eller tilsvarende regnes i denne sammenheng som en anerkjent standard
Den norske kirke ønsker en person fra tilbyende virksomhet som internrevisor. Tilbudt internrevisor må ha utdanning og erfaring som internrevisor. Dokumentasjon på kompetanse kan enten være Diplomert Intern Revisor (Dipl. I. R) som Norske Interne Revisorers Forening utsteder eller Certfied Internal Auditor (CIA) som The Institute of Internal Auditors utsteder, eller tilsvarende. Internrevisor må beherske norsk (bokmål og nynorsk) skriftlig og muntlig, og dette må bekreftes.
Internrevisor får i oppgave å lede og planlegge internrevisjonens virksomhet, bygge opp teamets kompetanse og koordinere teamets arbeid. En slik modell vil sikre at internrevisjonsteamet har god kompetanse og kjennskap til området som blir revidert og har gode forutsetninger for å gi relevante råd, anbefalinger og bekreftelser. Bruk av egne ansatte i revisjonsteamet bidrar også til god læring og kompetanseoverføring innad i virksomheten gjennom økt samhandling mellom fagmiljøer i virksomheten.
Rettssubjektet Den norske kirke er fortsatt i en etableringsfase etter omdannelsen 1. januar 2017. I prosessen med å etablere Den norske kirke som selvstendig rettssubjekt samtidig som 14 enheter ble fusjonert til en enhet, er det stort behov for å få på plass gode internkontrollrutiner i tillegg til det etablerte kontrollregimet. Internrevisjonen skal derfor også bidra til å koordinere forslag til utarbeidelse av internkontrollrutiner i virksomhetens oppstartsfase.
Internrevisjonen skal samordne sin virksomhet med ekstern revisor og Kontrollutvalget for å unngå dobbeltarbeid innenfor kontrollregimet Den norske kirkes etablerer.


Referansenummer:  18/00551

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift