Arkitekt, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1007 Siste år
280 Siste 3 mnd
78 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Anskaffelse av konsulenttjeneste til reguleringsoppdrag tilknyttet grorud sentrum

Registrert Dato: Onsdag 04. August 2010

Oslo kommune v/ Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), heretter kalt oppdragsgiver, innbyr til konkurranse med forhandling i ett trinn, i forbindelse med anskaffelse av konsulenttjeneste til reguleringsoppdrag tilknyttet Grorud sentrum.
Eiendoms- og byfornyelsesetaten er innehaver av en tomt ved Grorud sentrum. Denne har sammen med en annen, nærliggende tomt (der Shell-stasjonen, SATS-bygget og bussterminalen er lokalisert), vært gjenstand for en europeisk arkitektkonkurranse ? Europan 9.
Programmet for konkurransen var basert på Plan- og bygningsetatens utkast til helhetlig plan for Grorud senter. Denne planen forutsatte bl.a. en to-delt løsning for T-bane og busstasjon, etablering av miljøgate i Bergensveien/Grorudveien og en flytting av Shell- stasjonen.
Det frigjorte tomteområdet ville derved kunne utvikles til kultur/næring/ boliger og møteplasser. Forutsetningen for det hele var at kjøremønsteret kunne omlegges ved at det kunne etableres en rundkjøring ved avkjøringen til Grorud. Grunnlaget for dette var basert på etablering av Fossumdiagonalen slik at Trondheimsveien kunne nedgraderes.
Vinneren av konkurransen, det tyske arkitektfirmaet SMAQ, har i etterkant videreutviklet prosjektet i form av flere scenarioer knyttet til en potensiell utvidelse av tomteområdet nordover langs Trondheimsveien.
På grunnlag av vinnerutkastet sendte EBY inn et planinitiativ som ble behandlet i planforum 16.12.2009 med oppstartsmøte 25.1.2010. Konklusjonene fra område- og prosessavklaringen danner mer detaljerte føringer for utvikling av området. Dette følger som eget vedlegg.
I forbindelse med ovennevnte har Eiendoms- og byfornyelsesetaten behov for konsulent til utarbeidelse av forlag til planprogram med detaljregulering og konsekvensutredning.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Anskaffelse, Boliger, Flytting, Konsulent, Tomt

Oslo, Oslo

Avsluttet: Fredag 27. August 2010