IT/Web og Support i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1521 Siste år
1122 Siste 3 mnd
92 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Anskaffelse av .net løsningsarkitekt til Stortingets NPOS-prosjekt

Registrert Dato: Mandag 08. Januar 2018

Stortinget skal erstatte et av sine viktigste kjernesystemer «Elektronisk parlamentarisk oppfølgingssystem (EPOS)». EPOS er et sentralt register og administrativt system for det parlamentariske arbeidet, og brukes bl.a. til forberedelse av saker som behandles av Stortinget.
Systemet har vært i bruk i ca. 20 år og er blitt betydelig videreutviklet igjennom årenes løp.
Prosjektet skal både utvikle et fagsystem og en underliggende tjenesteorientert plattform. Stortinget ønsker at prosjektet skal bygge løsningene på dagens beste praksis og prinsipper for tjenesteorientert arkitektur og web-brukergrensesnitt. Totalløsningen skal være fremtidsrettet, robust, sikker og med hensiktsmessig funksjonalitet og brutt ned i mindre komponenter for fleksibilitet og enklere forvaltning.
I en tidligere fase av prosjektet har arbeidet bestått i å dokumentere nåværende virksomhetsprosesser, applikasjonsprosesser og de tekniske prosessene. Det er ikke utarbeidet en ordinær kravspesifikasjon da det er valgt en smidig utviklingsmetodikk.
Prosjektet skal også bidra til en generell kompetanseheving i utviklings- og forvaltningsorganisasjonen om de parlamentariske virksomhetsprosesser, samt på ny teknologi og nye utviklingsmetoder. Som et resultat av det interne kompetanseløftet i prosjektet skal Kunden bli i stand til å eie og selv forvalte løsningen etter idriftsettelse.
Prosjektet er derfor bemannet både med egne ressurser og med innleide ressurser.
Prosjektet omfatter flere hovedleveranser, som stegvis skal erstatte en eksisterende løsning. Første hovedleveranse er nylig gått i produksjon. Det betyr at overordnede arkitektur og teknologivalg er påbegynt og evalueres nå etter første leveranse. Løsningene baseres blant annet på ASP.net Core, WebAPI, React og oAuth2. Neste faser vil blant annet omfatte vurdering og innføring av kø og platformteknologier som RabbitMQ og Azure Service Fabric, samt å arbeide frem en robust migreringsstrategi.
Konsulentens rolle er nærmere beskrevet i vedlagte kravspesifikasjon.


Referansenummer:  2017/4299

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift