Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support, Regnskap i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Anskaffelse av regnskapssystem for bankintegrasjon mot fagsystem

Statens sivilrettsforvaltning forvalter saksbehandlingssystemet Vera som er vergemålsforvaltningens felles fagsystem. Systemet brukes av saksbehandlere hos fylkesmannen og srf for å håndtere vergemål fra start til slutt, blant annet ved å fatte vedtak, følge opp saker, besvare henvendelser, følge opp økonomi og føre tilsyn.
Vergemålsforvaltningen har som ansvar å forvalte alle større midler tilhørende personer med verge eller mindreårige med formue. Dette skjer ved at det er opprettet en ordning hvor banker kan stille som “vergemålsbank” og midlene til den enkelte settes på en konto hvor personen selv er eier, men fylkesmannen er eneste disponent. Per dags dato er det 53 norske banker som er med i ordningen og det forvaltes totalt ca 32 000 kontoer med innestående i overkant av nok 21 milliarder.
Fylkesmannen er ansvarlig for alle utbetalinger fra disse konti og dette initieres i fagsystemet og effektueres i økonomikomponenten Agresso ved hjelp av Telepay-filer. Fylkesmannen mottar også alle transaksjoner fra kontiene som vises i fagsystemet.
Dagens økonomikomponent er moden for utskiftning og hensikten med dette anbudet er å videreføre dagens forvaltningsmodell i en moderne økonomikomponent samt å videreutvikle bruken av økonomikomponenten med tettere integrasjon mot fagsystemet.
Fylkesmannens forvaltningsoppgaver innen økonomi er hovedsakelig:
* Oversikt over saldo og transaksjoner.
* Godkjenning av søknader om uttak eller bruk av midler på kapitalkonto
* Effektuering av uttak av midler på kapitalkonto
* Opprettelse av kapitalkonto på vegne av verge (og vergehaver)
* Bistå ekstern revisor ved årlig revisjon av Fylkesmannens økonomiske forvaltning av vergemål.
De primære behovene som ny løsning skal ivareta er derfor:
* Motta kontotransaksjoner fra alle konti knyttet til vergemålsløsningen i alle kvalifiserte banker (53) via ISO20022 og sende disse til fagsystem via api
* Motta saldo for ovennevnte konti (ca 32 000) fra bankene og sende til fagsystem via api
* Sende melding til bank om utbetaling fra konto knyttet til vergemålsforvaltningen via ISO20022. Selve jobben gjøres i fagsystem og sendes til økonomikomponent via api.
* Avstemme inngående og utgående beløp og saldo
* Knytte konto- og transaksjonsinformasjon til register i fagsystem
Oppdragsgivers visjon er tettere integrasjon mot fagsystemet, mer automasjon av i dag manuelle prosesser, og bedre integrasjon mot bankene.
Anbud id:
654536
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Fredag 26. Juni 2020

Lignende oppdrag i Oslo

3 anbud