Elektriker, Entreprenør, Mekaniske verksteder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

7975 Siste år
6126 Siste 3 mnd
211 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Anskaffelse av styringssystem av vannkraftanlegg, dieselaggregat og batterisystem i lokalt nett i øydrift i Sikkilsdalen

Registrert Dato: Tirsdag 29. Juni 2021

Sikkilsdalseter ligger på ca. 1000 meter over havet i Sikkilsdalen i Nord-Fron kommune. Elektrisk kraft fra et eget vannkraftverk gir strøm til setra. Dette kraftverket forsyner strøm kun til Sikkilsdalseter, og går i såkalt «øydrift». Det er ikke eksternt strømnett inn til Sikkilsdalseter. Seteranlegget består av ca. 14 bygninger av ulik størrelse som mottar strøm fra vannkraftverket. Et grovt estimat på forbruk er ca. 150 000 kilowattimer (det er ingen eksakt måling av det faktiske forbruket). Et dieselaggregat står som reserve om kraftverket stopper, hvor det er en egen switch-bryter. Kraftverket ligger i nærheten av setra og utnytter et fall på ca. 58 meter i Nørdre Skålbekken. Denne bekken/elva renner fra Skåltjønna og videre til Sikkilsdalsåa. Inntaksbassenget er ca. 200 m3, og kraftverket kan derfor betraktes som et såkalt elvekraftverk. Det er etablert et eget system for styring og regulering av forbruk.
Målene med prosjektet er å få en kraftverksløsning som gir:
 stabil strømforsyning ut fra eiers behov for strøm
 lave årlige driftskostnader/vedlikeholdskostnader
 utstyr/komponenter av høy kvalitet som har lang holdbarhet
For å realisere prosjektet skal det anskaffes utstyr til anlegget spesifisert i 3 tilbudsforespørsler. Denne konkurransen gjelder systemkonfigurasjon og drift. Se egen konkurranse for elektromekanisk leveranse og egen konkurransel for batteri for lastutjevning/ stabilisering av nett. Leverandøren står valgfritt til å levere inn 1, 2 eller 3 tilbud.


Referansenummer:  17/71-3