Arkitekt, Entreprenør i Aust-Agder

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

326 Siste år
133 Siste 3 mnd
16 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Arkitekttegninger og brannprosjektering

Registrert Dato: Mandag 15. Februar 2010

Se vedlagte tegninger av nytt bolighus.

1. Jeg ønsker tilbud på data/-arkitekttegnede tegninger ut fra de håndtegnede som her er vedlagt.

2. Dette er et bygg som er godkjent oppført av kommunen etter TEK-97,men innredet loft for beboelse i 3.(4.)etg er et nytt moment. Bygget er i 4 etasjer med en hoveddel og en hybel/-kjellerleilighetsdel. Boenhetene skal ikke seksjoneres, men de skal bygges som to selvstendige brannceller; Etasjeskille mellom kjeller og 1. etg er utført i 20 cm lecaplank, slemmet på oversiden + 5 cm armert påstøp. Hel lecamur 20 cm tykk som brannvegg mellom boenhetene nede i kjelleren.

Etter TEK-09 med forskrifter gis det unntak for at bygg kan prosjekteres/oppføres i brannklasse 1 når det har max 3 etasjer og hver boenhet har rømningsvei direkte til terreng.
I mitt tilfelle har begge boenhetene utgang direkte til terreng, men bygget er 4 etasjer høyt. Så lenge hovedboenhet består av 3 etasjer + kjeller med boder, og slik sett vil være innenfor unntaket, mener jeg at hele bygget vil kunne prosjekteres etter dette unntaket (brannklasse1). Dette NÅR boenhetene er helt brannteknisk separert som egne brannceller med REI90 (lecaplank i taket) og REI240(vegg).
Jeg trenger en arkitekt el.l. med dokumenterte branntekniske kunnskaper som kan underbygge denne påstanden overfor kommunens saksbehandler i saken med godkjenning av innredet loftsetasje (3. etasje over kjeller = 4. etasje i bygget)til beboelse.

Alternativt søker jeg noen som kan brannprosjektere dette bygget i brannklasse 2 der det vel alternativt havner. Oppgi gjerne pris for begge deler.

Tilleggsopplysninger; Det blir satt inn vindu godkjent som rømningsvei her; i kjøkkendelen i leiligheten, i begge gavlveggene/skråloft i 3.(4.)etg. med tilhørende godkjent brannstige/tau på utsiden/innsiden av vinduskarm. I tillegg kan det settes opp brannstige ut fra veranda i 2. etg.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Entreprenør

Arkitekt, Boder, Brannstige, Brannvegg, Bygg, Kjeller, Loft, Loftsetasje, Pris, Terreng, Vindu, Vinduskarm

Nelaug, Aust-Agder

Avsluttet: Onsdag 17. Mars 2010