Arkitekt, Bygningskontroll, Prosjektleder, Taksering i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2652 Siste år
1895 Siste 3 mnd
120 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Beregninger av kostnad for tilstandsrapporter og tilgang til personer som kan lage rapportene

Registrert Dato: Mandag 21. Desember 2020

I samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) forslag til Forskrift til avhendingslova og endringer i avhendingslova § 3-10 (tryggere bolighandel) på høring 10. februar 2020. Høringsfristen var 10. mai 2020. Det ble foreslått å innføre en rekke innholdskrav til tilstandsrapporter, samt å innføre krav til formell utdanning og to års praksis for å utøve yrket bygningssakkyndig (lovregulert yrke). Det ble også foreslått at den som ønsker å utøve yrket som bygningssakkyndig må registrere seg og sine kvalifikasjoner i et offentlig register.
KMD jobber med å gå gjennom og følge opp høringsinnspillene. Et viktig spørsmål er hvor mange personer som i dag lager tilstandsrapporter til bruk ved omsetning av brukt bolig, og hvor mange som vil kunne lage godkjente rapporter dersom det innføres kvalifikasjonskrav. Vi ønsker derfor en bred vurdering av dette.
Et annet viktig spørsmål er hva det vil koste for boligselgere å få utarbeidet tilstandsrapporter som oppfyller innholdskravene som fremgår av høringsnotatet.1 Vi ønsker en beregning av dette. I tillegg ønsker vi en beregning av hva en tilstandsrapport vil koste hvis forskriften krever at også nærmere bestemte bygningsdeler som ikke er omfattet av forslaget i høringsnotatet inkluderes.
Anslått verdi for kontrakten er kr. 400 000 eks. mva. Estimatet er ikke bindende for oppdragsgiver.
For nærmere beskrivelse av leveransen, se bilag 1 til kontrakt (Kundens beskrivelse av oppdraget).


Referansenummer:  20/6251