Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Bistand til oppfølging av iea task 40

I store deler av verden har bruken av biobrensel hatt betydelig økning i løpet av de siste tiårene. Økt bruk av biobrensel kan i mange land sees i sammenheng med ambisjonene om å redusere utslippene av skadelige klimagasser. Det internasjonale energibyrået, iea, har en egen organisasjon, iea Bioenergy, som har til oppgave å fremme samarbeid og informasjonsutveksling mellom land som har egne programmer for forsknings, utvikling og anvendelse av bioenergi. Arbeidet til iea Bioenergi utføres i egne grupper, såkalte Task, med definerte arbeidsområder.
iea Bioenergy Task 40 Sustainable International Bioenergy Trade: Securing Supply and Demand (heretter iea Bioenergy Task 40) er en av gruppene i iea Bioenergy. Denne gruppen har som arbeidsområde å bidra til å utvikle det globale markedet for biobrensel.
iea Bioenergy Task 40 er organisert som et samarbeid mellom ulike forskningsinstitusjoner, produsenter og tradere av biobrensel, større brukere av biobrensel og myndigheter. 15 land deltar i samarbeidet. målet med samarbeidet er å støtte utviklingen av et bærekraftig internasjonal marked for biobrensel, med fokus på handel. Samarbeidet skal bidra med informasjon, analyser, holde oversikt over utviklingen, og sørge for samarbeid mellom ulike interessegrupper.
Norge er deltager i iea Bioenergy og Enova sf representerer Norge i iea Bioenergy Task 40. Samarbeidet gir Enova tilgang på et relevant nettverk og oppdatert informasjon om det internasjonale biobrenselmarkedet. i den forbindelse har Enova behov for noe assistanse knyttet til deltagelse på møter og workshops, samt produksjon av underlagsmateriale og norske bidrag til gruppens arbeid. Ved å trekke med et eksternt norsk fagmiljø sikres en økt nytte av deltagelsen i nettverket ut over Enovas egeninteresse.
Enova ønsker å inngå en avtale om bistand til oppfølging for 2010 med opsjon på viderefølging i 2011 og 2012, noe som dekker perioden til inneværende arbeidsprogram for iea Bioenergy Task 40 (2010-2012).
Se konkurransegrunnlag med vedlegg (2 stk) for utfyllende beskrivelser
Anbud id:
81040
  • Sted:
    Trondheim
  • Registrert:
    Fredag 12. Februar 2010
Er du interessert i dette oppdraget?

Lignende oppdrag i Trøndelag

1 anbud