Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

567 Siste år
122 Siste 3 mnd
39 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Bistand til Samferdselsdepartementets prosjekt Sårbarhet og beredskap i godstransportsystemet

Registrert Dato: Fredag 26. April 2013

I perioden 2011-2013 har SD i samarbeid med underlagte etater og tilknyttede virksomheter gjennomført prosjektet SAMROS II, hvis formål har vært å kartlegge kritiske objekter i samferdselssektoren, herunder fremføringslinjer, styringssentraler, terminaler, mv. som er avgjørende for å opprettholde samfunnets evne til å transportere personer, gods og ekom.
Etater og virksomheter vil i tiden fremover følge opp de enkelte objektene med sikringstiltak på bakgrunn av risiko- og sårbarhetsanalyser. Underveis i SAMROS II er det imidlertid identifisert et behov for også å vurdere sårbarhet og beredskap i et mer helhetlig systemperspektiv. Særlig gjelder dette innen godstransportsystemet. Gods transporteres ofte via flere objekter og via flere transportformer, og et velfungerende godstransportsystem er derfor avhengig av at hver del av systemet ? og samhandlingen dem i mellom ? fungerer som det skal.
SOBGODS-prosjektet retter fokus mot situasjoner der dette ikke er tilfellet, dvs. situasjoner der kritiske objekter i godstransportsystemet (godsterminaler, havner, fremføringslinjer, mv.) svikter helt eller delvis. Prosjektets overordnede mål er å styrke samferdselssektorens evne til opprettholde kontinuitet i godsleveranser i slike situasjoner.
Vi ser for oss at prosjektet bør omfatte følgende momenter:
? Kartlegge i hvilken grad og på hvilken måte helt eller delvis svikt i utvalgte kritiske objekter i godstransportsystemet (konkrete godsterminaler, havner, fremføringslinjer, mv.) påvirker transportevnen i de nasjonale transportkorridorene.
? Kartlegge muligheter og begrensninger knyttet til overføring og fremføring av gods via alternative transportløsninger, både innad i den enkelte transportform og/eller mellom transportformene. Problemstillinger kan knytte seg til kapasitet, kompatibilitet, ressurstilgang, mv.
? Identifisere tiltak som muliggjør og/eller effektiviserer overføring av gods til alternative løsninger ved svikt eller større uønskede hendelser i godstransportsystemet. Dette kan være fysiske tiltak (f.eks. dimensjonering eller anskaffelse av utstyr), administrative tiltak (f.eks. utvikling av tverrsektorielle beredskapsplaner), eller annet.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Anskaffelse, Dimensjonering, Utstyr

Oslo, Oslo

Avsluttet: Onsdag 22. Mai 2013