Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

BL10 Eilert Sundts hus B rehabilitering 5-12 etasje

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Avsluttet

BL10 Eilert Sundts hus B rehabilitering 5-12 etasje

I Masterplan for UiOs eiendommer står det at formålet med eiendomsutvikling og -forvaltning ved UiO, er å sørge for at universitetet har de arealene vi trenger for å nå våre mål og ivareta vår virksomhet på en god måte. Moderne læringsmiljø står sentralt. Rehabilitering av de tre høyblokkene på øvre Blindern har stått sentralt for å forbedre lærings- og arbeidsmiljø. både Niels Treschows hus og Niels Henrik Abels hus er ferdigstilt. Av de prioriterte rehabiliteringene i Masterplan 2015 for Øvre Blindern er det nå bare Eilert Sundts hus igjen.
Eilert Sundts hus b brukes av Det samfunnsvitenskapelige fakultet (sv) og ble ferdigstilt i 1967. En del av bygningen har ikke vært rehabilitert siden ferdigstilling og er svært nedslitt. Det er til sammen 150 lesesalsplasser for masterstudenter i de berørte etasjene. Som i bygget for øvrig er det også i lesesalene dårlig luft og trekkfullt. Etter som det her er mange personer plassert i samme rom blir det ekstra merkbart. Rehabiliteringen vil gi instituttet og fakultetet en mulighet til å tilby sine ansatte en infrastruktur som bygger opp under enhetens faglige ambisjoner, samt sikrer ansatte og studenter et godt, funksjonelt arbeidsmiljø der trivsel, estetisk kvalitet og tidsmessige HMSkrav er ivaretatt. Rehabilitering vil gi bedre klimaregulering og dermed gi grunnlag for energibesparelser og bidra til at UiO når sine miljømål. Moderne planløsninger vil bidra til arealeffektivisering.
i 2014 sluttførte man rehabiliteringen av 2. – 4. Etasje. 1. Etasje ble rehabilitert i 2010 og 7. Og 8. Etasje i 2004. Ventilasjonstekniske anlegg på tak må fornyes og det må legges nytt kanalanlegg til 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Og 12. Etasje. Rehabiliteringen av de åtte etasjene i Eilert Sundts hus, totalt ca. 8100 kvm, vil omfatte moderne planløsninger basert på fakultetets behov, utskiftning av tekniske anlegg og nytt glass i vinduene. Prosjektet vil etter planen starte opp med planlegging, brukermedvirkning og kontrahering fra høsten 2020. Rivearbeider, bygging og etterkontroll kan gjennomføres i løpet av 12 måneder, fra vinteren 2021. De rehabiliterte etasjene kan i så fall tas i bruk i andre kvartal 2022.
Se Konkurransegrunnlaget med vedlegg for nærmere beskrivelse av prosjektet.
Anbud id:
697376
  • Sted:
  • Registrert:
    Fredag 5. Februar 2021

Lignende oppdrag i

6 anbud