Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Prosjektleder i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1302 Siste år
398 Siste 3 mnd
114 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Bredbåndsutbygging/restutbygging til befolkningen i midt-gudbrandsdal

Registrert Dato: Torsdag 03. Mars 2011

Bredbåndsdekningen i regionen anslås i dag til å være ca 95 %. Målet er å oppnå en dekning på 100 %, med dekningsgaranti fra leverandøren. Leverandøren har det fulle ansvaret overfor brukerne/befolkningen når det gjelder nettets tekniske og funksjonelle kvalitet, samt risikoen for kostnader ved utbygging av nettet, kundegrunnlaget og kostnader ved drift.
Det er i forkant gjennomført en kartlegging av dekningsgrad/tilbud på bredbånd. Denne kartleggingen gir en indikasjon på områdene, og er ikke en utfyllende og komplett analyse. Det påhviler leverandøren å framskaffe nøyaktige tall og å ytterligere kartlegge dagens tilbud på bredbånd. Manglende tilgang skyldes både tekniske og kapasitetsmessige problemer i sentralene, samt avstanden til disse.
Oversikt over omtrentlig antall husstander uten dekning fordelt på telefonsentraler er skissert i kart.
Det er ikke satt spesielle krav til teknologi, så det er opp til leverandørene å anbefale løsninger basert på kobber, fiber, trådløst etc, eller kombinasjon av flere teknologier for å oppnå etterspurt dekning i områdene - til enhver tid - innenfor avtaleområdene. Det legges opp til dekning basert på stasjonære løsninger hos sluttkunden, slik at stasjonært trådløst bredbånd vil bli preferert framfor mobile bredbåndsløsninger.
Kapasiteten i nettet skal være slik at brukerne får tilgang til Internet med hastighet som er tilfredsstillende og i tråd med gjeldende vanlige krav til enhver tid. Teknologien må være framtidsrettet og gi mulighet for kapasitetsøkning etter hvert som behovet endrer seg.
Kontrakten omfatter bredbåndstilgang for udekkede husstander/næringsbygg i de områdene som går fram av kartgrunnlag - anslått til ca 150 husstander/næringsbygg.
I deler av de tre kommunene er det i tillegg et stort antall fritidsboliger. Disse er ikke prioritert i prosjektet, men leverandøren bes om å vurdere dekning også i disse områdene som en opsjon.
Leverandøren kartlegger de mest aktuelle områdene for dette.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Prosjektleder

Analyse, Drift, Fritidsboliger, Kartlegging, Utbygging

Lillehammer, Oppland

Avsluttet: Torsdag 14. April 2011