Arkitekt i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

142 Siste år
47 Siste 3 mnd
13 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Bruksendring låve - ombygging til bolig

Registrert Dato: Torsdag 02. Mai 2013

Vi ønsker å bygge bolig i ca. 2 / 3 av en låve som opprinnelig er bygget på 1930-40 tallet. Basert på dagens mål / eksisterende struktur vil boligen ha ca. 116 kvm. grunnflate (utvendig) i etasjen på bakkeplan. Takhøyde ca. 2, 60 fra dagens gulv til takplank mellom takbjelker. I etasjen over er møter man skråtak 1, 44 cm over dagens gulv ved yttervegg, men 2 meter lenger inn er det en bærestruktur med bjelker. Der er takhøyden 3 meter og fortsetter opp mot midten. Vi ser for oss stue i vestenden med full takhøyde men ellers kan takhøyden være normal i denne etasje.

I tillegg har låven en gammel steinkjeller (møkkjeller) med metertykke stenvegger som danner grunnmur under ca. 45% av arealet. Også den tenkes brukt til rom (ca 25 kvm). Det er stor buet dør mot vest som vi vil sette glassdør i.

Vi tenker oss stue / kjøkken / allrom, gang, vaskerom, bad, soverom og kanskje kontor på bakkeplan. Stue, bad, 3 barnerom og en ´barnestue / spillrom´ oppe, men er usikker på romløsning, vinduer, lys, fasade, og teknisk løsning ifbm oppvarming og Tec10 etc. Uansett ser vi for oss varmegulv i stue/allrom, gang, bad og vaskerom i hovedetasjen (trengs vel ikke i soverom). Må også være varme i gulvet i steinkjelleren som kan/ikke kan henge sammen med løsningen for øvrig i huset (om den f.eks. er vannbåren). Øverste etasje må ha varmegulv i bad, og ellers egnet oppvarming. Det tenkes 1 pipeløp gjennom alle 3 plan med peis i alle etasjer.

Det ligger vedlagt noen skisser over hvordan låven er nå, og vår foreløpige tanke på hvordan det kan bli seende ut. Åpen for forslag. Ligger også ved noen bilder. Ellers kan låven selvsagt besiktiges.

Dette kan bli veldig spennende. Vi ønsker en varig, funksjonell og pen løsning, men teknisk gjennomførbarhet og pris er selvsagt også viktig. Vi har dialog med en byggmester, men han var ikke fremmed for at noen andre gjorde tegnejobben.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere