Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Entreprenør, Maskinentreprenør i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

BV 2020-03 - Utskiftning av gategods

Bergen Vann kf skal inngå en rammeavtale (uten minikonkurranse) på utskiftning av gategods. Tjenestene skal utføres hovedsakelig i Bergen kommune og noe i Bjørnafjorden kommune.
Anskaffelsens formål er å opprettholde et tilfredsstillende nivå på gategodset for å ivareta tilkomst, sikkerhet og kvalitet.
Generelt:
Bergen Vann holder lokk, rammer og betongringer (til vann- og avløpsnett) samt lokk til brannhydranter (halvmånelokk). Materiell skal hentes på avtalt lager, for tiden i Spelhaugen 22. Leverandør holder alt annet nødvendig materiell (fakturer påslag).
Utførelsen av arbeidet er væravhengig. Derfor vil hoveddelen av arbeidet utføres ca. Mars-november, men det kan også være aktuelt resten av året. Arbeidet avhenger også av åpningstidene til asfaltverkene.
Alt gammelt gategods inkl. Restmasser skal leveres på avtalt deponi, for tiden i Fleslandsvegen 111.
Arbeidsbeskrivelse:
Anskaffelsen gjelder utskifting av lokk og ramme på vann- og avløpskummer. Objektene ligger hovedsakelig i offentlig vei og på fortau, men kan også være plassert i terrenget. Behov for utskifting kan være forårsaket enten av at lokk har seget, slitasje eller skade på kumlokk/ramme eller at veier skal reasfalteres. i forbindelse med reasfaltering skal alle lokk og rammer, med unntak av hydrantlokk/ramme, være skiftet til runde.
Gamle, knuste justeringsringer i betong skal skiftes. Det skal ikke komme asfalt i kum under arbeid. Oppdragsgiver skal varsles dersom leverandør observerer åpenbare feil med kummene.
Ved fresing av vei i forbindelse med asfaltering vil utskifting også innebære senkning og heving av lokk og rammer. nødvendig senkedybde er 10 centimeter, men det kan variere. Her må tilbyder hente inn opplysning fra asfaltentreprenør eller veieier. når lokket senkes skal det fylles opp med oljegrus til gammelt nivå. Etter fresing skal lokk og ramme heves og opparbeides til nytt vegnivå.
For 4-kant-lokk og -rammer gjelder:
Det er vanlig at 4-kant-rammer forkommer som koblete rammer (fra 1 - 5 koblet sammen). Disse
gir adgang til betjening av ventiler og brannkuler på vannledningsnettet. i slike tilfeller skal alle
rammer skiftes og erstattes med runde. Det skal da brukes en rund standardramme. Dessuten skal
det settes ned mindre kapselrammer i nødvendig antall. Standardlokket som brukes skal ha
konsentrisk eller eksentrisk kapsellokk. i de mindre kapselrammene benyttes bare kapsellokk. Her
må kumtoppen i tillegg forsterkes så den tåler belastingen den blir utsatt for.
Oppstartsmøte:
Det vil bli gjennomført et oppstartsmøte med følgende agenda: Opplæring i Gemini-portal og gjennomgang av tilgang til lokasjoner.
Anbud id:
645772
  • Sted:
    Bergen, Bjørnafjorden
  • Registrert:
    Onsdag 20. Mai 2020

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud