Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, Stålarbeider i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

Byggautomasjonstjenester med tilhørende materiell

22 av kundens eksisterende bygg har tekniske anlegg knyttet opp mot Kundens toppsystem. Samtlige fremtidige nye tjenestebygg vil bli tilknyttet toppsystemet. Samtidig er det etablert prosjekt hvor Kunden kontinuerlig implementerer utvalgte eksisterende bygg opp mot toppsystemet. Dette innebærer tilpasninger og oppgradering av lokal automatikk hvor dette er nødvendig for slik implementasjon. Systemintegrasjon og implementering mot toppsystem utføres i samarbeid med Kundens leverandør av toppsystem for bygg, og at gode kommunikasjonslinjer og samarbeidsrutiner etableres og opprettholdes mellom alle involverte parter er en selvfølge for Kunden.
Som en del av Kundens satsning på eos og enØk er også utskifting/fornying og utvidelse av eksisterende målerstruktur et satsningsområde. Dette for å kunne automatisere og overvåke energiforbruk fordelt på bygningselementer, systemer, energiblokker og energibærere i større grad enn tidligere.
Bygningsmassen er sammensatt av meget varierende bygg både med tanke på areal, teknisk standard, konstruksjon og byggeår. Eksisterende anlegg og systemer varierer sådan mellom mer moderne sd-anlegg fra kjente leverandører som Honeywell, em-systemer, Johnson control, Regin og lignende, og eldre anlegg av variabel tilstand, funksjon og i stor grad ukjent leverandør. Oppgradering av eksisterende utdaterte anlegg for å ivareta ønsket funksjonalitet og driftssikkerhet vil dermed også være en betydelig del av arbeidsoppdraget.
Kunden ved enheten bygg og Eiendom benytter knx som standard for sine bygningsautomatiseringsanlegg for å ivareta de funksjonskrav nedfelt i Kundens Bygghåndbok.
Vedlagt er et utdrag av noen av byggene i Kundens portefølje. Dette er bygg som en per i dag har etablert i Kundens energioppfølgingssystem, og som i stor grad trenger oppgradering av målerstruktur og automatikk for bedre å kunne ivareta eos og enØk som nevnt over.
Arbeidet skal gjennomføres på en slik måte at det blir minst mulig til sjenanse for de som oppholder seg i bygget. Ved arbeider i områder hvor det er barn og/eller brukere/pasienter tilstede må det tas særlige hensyn for å ivareta sikkerheten.
Anbud id:
681345
  • Sted:
    Ringsaker
  • Registrert:
    Onsdag 11. November 2020