Blikkenslager, Entreprenør, Murer, Skorsteinsarbeider, Snekker, Taktekker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3252 Siste år
1201 Siste 3 mnd
325 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Bytte tak på rekkehus i Bærum

Registrert Dato: Mandag 27. April 2009

Skogfaret 54 er et Selvaag rekkehus oppført omkring 1961, med sperretak uten loft og samme vinkel i himlingen som i yttertaket. Takvinkelen er svært lav. Gjennom de siste årene har det vært observert vann inn fra taket, spesielt vinterstid i forbindelse med overgangen fra kuldeperiode til mildvær.

Rekken har hyret inn en konsulent, som kom frem til at den innvendige dampsperren er av et materiale som ikke er tett, og dette har ført med seg fukt videre opp i konstruksjonen som kondenserer og fryser til is vinterstid. I tillegg ser det ut til å være for lite lufting i konstruksjonen. Konsulenten kom frem til at det som må gjøres er å ta av hele yttertaket ned til himlingen, og bygge opp på nytt med tykkere isolasjon og vindsperre over isolasjonen, samt bedre lufting.

Dagens konstruksjon beskrevet innenfra og oppover:

- Innertak / himling av panel og/eller gips.
- Opprinnelig dampsperre av badstupapp (brun papp med alu folie på ene siden)
- Taksperrer ca 2 x 8 justert, stående i sidelengs retning og i samme skrå vinkel som taket.
- Spikerslag for himling er felt inn mellom taksperrene.
- 15 cm steinull.
- 30 x 48mm lekter lagt på flasken for lufting
- Taktro 15mm rupanel
- Underlagspapp
- 2 lag helsveiset A papp

Huset har en brannmur midt på som er antatt å gå til ganske nær oppunder taket. Langs langveggen er det ca. 5,5m høyde fra bakken opp til takrennen, og vi regner taket til ca. 420 m2 totalt.

Utfra anbefalingen vår takkonsulent kom med, ønsker vi tilbud på følgende arbeider, som en totalenteprise:

Fjerne alle takhetter, beslag rundt pipe, takrenner, luftelyrer på møne og alle konstruksjoner ned til sperrene, samt å fjerne isolasjonen og badstupappen i den grad man får tak i den ovenfra. Vannbord og bordene under gesimsen fjernes hele veien rundt. Taksperrene må få stå åpent en stund for å få tørke, og eventuell svertesopp fjernes / behandles.

Det er ikke noe alternativ for beboerne å fjerne innertaket / himlingen.

- Først legges min 0,2mm plast i fakkene, over og rundt sperrene, og alle skjøter må ha omlapp og skal tapes.
- Deretter legges 20cm isolasjon i alle fakk, tett og uten glipper.
- Så krysslegges 2 x 4 justert på høykant i c/c 600mm, som så fylles med 10cm isolasjon.
- Over dette legges en vindsperre, klemt til toppen av 2 x 4 for deretter å etablere min 5 cm lufting og tilslutt ny taktro.
- Taktekking 2 lags papp, hvorav i hvertfall den ytterste må være helsveiset.
- Pipene høynes og beslås på nytt, og nye takhatter og takrenner monteres, Nedløpsrørene må sannsynlig vis forlenges.
- Vår takkonsulent har anbefalt å bygge en lyre i hele mønets lengde for å få bedre lufting, men beboerne er ikke så veldig begeitret for den ideen. Det må i alle fall etableres tilstrekkelig lufting ut av alle kanaler i luftlaget mellom vindsperren og taktroen.
- Nye bord monteres under gesimsen, med tilstrekkelige åpninger for tilluft. For at ikke insekter og fugler skal komme inn i taket monteres fluenetting bak panelet og alle åpninger.
- Brannmuren må høynes på en måte som tilfredsstiller gjeldende regler.
- Det må bygges stillaser i hvertfall langs begge langfasader.

Det må tilstrebes en skikkelig tildekking av ovennevnte arbeider, slik at det ikke regner ned i boenhetene. Tildekkingen må i tillegg være godt forankret for eventuelle vindkast. Det anbefales at taket deles opp i seksjoner, f.eks i 4 deler, dette pga sikkerhet med hensyn til regnvær.

Dersom Deres selskap er interessert i å inngi anbud på disse arbeidene, anbefaler vi å gjøre en befaring for selv å få overblikk og måle overflater etc selv.

Vi ønsker en totalpris hvor alle arbeider inkl rigging, bortkjøring etc etc er med.

Vi ordner med tillatelse fra styret i Skogfaret Huseierforening, men vi foretrekker at entreprenøren om nødvendig gjør arbeidet med byggemelding til kommunen.

I tillegg til pris vil vi vektlegge andre forhold som referanser fra tilsvarende arbeider, metode og materialer som foreslås.

Vi vil forbeholde oss retten til å leie inn ingeniør, tømrermester og takstmann Knut Lystad (*** Linken er fjernet *** for å vurdere tilbudene vi får inn, og til å bruke samme person til å vurdere de fortløpende arbeidene og det endelige resultatet.

Tidsmessig ser vi for oss å få dette utført i løpet av sommeren 2009.

For å avtale befaring vennligst ta kontakt med takkomiteens medlem Erling Bergvik på tlf for å avtale en tid på dagtid.