Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Maskinentreprenør, Rørlegger, Snekker, Solskjerming, Taktekker, Ventilasjon i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

D0450 EFU-10156 Lotheveien utleieboliger, ombygging og rehabilitering - samspillsentreprise

Lotheveien 2 - 20 skal totalrehabiliteres og ombygges fra 50 to og tre roms leiligheter til 33 større leiligheter som kan romme familier. Hele første etasje i Lotheveien 2 skal fremdeles fungere som felleslokale.
De tre lavblokkene i Lotheveien 2-20 består hver av kjeller, 2 hovedetasjer og loft med et bruttoareal på ca. 6000 m2 basert på tegninger av eksisterende byggemasse. Bygningene er fra 1920 og ble videre utbygget med leiligheter på loftet i 1949.
Prosjektet skal løses som en samspillsentreprise.
Bygninger og utearealer er i dag nedslitte og utidsmessige. Utvendige overflater skal rehabiliteres inklusiv skifte av vinduer. Utfordringer knyttet til isolering er foreløpig ikke besluttet. Omlegging av tak må påregnes. Riving av skorsteiner skal utredes i samspillsenterprisens forprosjektfase.
Det er problemer knyttet til inneklima, brannsikkerhet, tilgjengelighet til boliger og fellesareal. Inneklima-problematikken har økt kraftig de senere årene med utvikling av sopp og råte i boligene. Det er problemer med drenering som fører til fukt i kjeller/underetasje.
Noen av leilighetene i 1. Etg skal ha universell utforming. Utearealer skal oppgraderes og tilpasses et bomiljø med familier, og i den sammenheng er det behov for en mer miljøvennlig løsning for søppelhåndtering. Planløsning på eksisterende leiligheter vil bli totalforandret og bygges opp på nytt med ny og mer funksjonell løsning.
Alle beboere vil være flyttet ut når rehabilitering påbegynner.
Et skisseprosjekt er påbegynt med forslag på oppdeling av innvendig areal og forbedring av utearealet. Dette er ikke ferdig. Jf. a. 1. 3. 2.
Det må beregnes videreføring og ferdigstilling av det påbegynte arbeidet i samspillperioden. En del undersøkelser av bygget må også gjennomføres for å finne ut det totale omfanget av arbeidet.
Det forventes at tiltaket krever flere dispensasjoner i forhold til bl. a. Bilparkering, utearealer, energikrav, heis, uu osv.
Anbud id:
554995
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Mandag 5. November 2018

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud