Arkitekt, Bygningskontroll, Snekker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

5639 Siste år
4310 Siste 3 mnd
351 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Dimensjonering av vertikale søyler / støttebjelker til h-bjelke under lettklinkerplank

Registrert Dato: Mandag 15. Mai 2017

Jeg har lettklinkerplank over et spenn på 6 meter. Det ligger en HEB160 på tvers under som stiver av planken. Lecaplanken er skjøtet over H-bjelken, det vil si 2x3 meter lecaplank.
Under h-bjelken er det en støpt søyle på midten og lecablokker i begge ender (garasje). I forbindelse med senking av gulv/understøping av vegger så ønsker jeg å erstatte lecavegg i front og murt søyle med vertikal/stående h-bjelke, og trenger beregnet hvor kraftig denne må være. Den skal sveises mot horisontal h-bjelke i tak og støpes/fundamenteres i gulv. Den midterste støylen skal ideelt sett bygges inn i lettvegg, så det er ønskelig med rektangulær bjelke men hvis dimensjonering tilsier annet så følger jeg det. Det er per i dag takoverbygd terrasse over letttklinkerplanken men det må dimensjoneres for å kunne bære innbygging av overbygget.
Jeg ønsker en fastpris på beregningsjobben og trenger dokumentasjon som kan brukes i forbindelse med søknad om bruksendring, fra f.eks arkitekt, ingeniør, statiker eller lignende. Tilbyder bør ha sentral godkjenning inenn konstruksjonssikkerhet.
Ta kontakt for mer opplysninger for å kunne gjøre beregningen.