Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Sprenging, Vanntetting i Vestfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

914 Siste år
220 Siste 3 mnd
75 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Drenering mot grunnmur

Registrert Dato: Tirsdag 08. Februar 2011

Vi ønsker tilbud på drenering langs grunnmur til kjeller. Lengden av dreneringen på oversiden av huset er ca. 20m. Dreneringen skal føres rundt hushjørnet og ned langs siden av huset, lengde ca. 7m. Total lengde av dreneringen er da ca. 27m. Vedlagte 2 fotos illustrerer forholdene. Terrenget skråner slik at terreng ved nedre hushjørne er på samme kote som gulvet inne. Drensvannet skal ledes videre fra nedre hushjørne til naturlig terreng, som skråner med tilsvarende helning videre ned og bort fra huset (se foto). Vi ønsker angitt hvordan denne videre bortledningen av vann fra huset planlegges gjennomført.

Vi ønsker dreneringen utført vha grunnmursplate ”knotteplast” og isoleringsplate på utsiden. Knotteplast og isoleringsplate monteres med kantliste for å hindre vanninntrenging på toppen. På utsiden legges drensledning med Ø=50mm. Drensledning legges med fall minimum 1:200. Drensledning skal ligge på pute av minimum 50mm tykt lag av omfyllingmasser. Topp drensrør skal ligge minimum 150mm lavere enn topp kjellergulv. På sidene av drensrøret skal det legges minimum 150mm omfyllingsmasser og over røret skal det legges minimum 300mm omfyllingsmasser. Omfyllingsmassene skal ha kornfraksjon 4-16mm (finpukk). For å sikre drenering fylles resten av drensgrøften opp med tilsvarende eller noe grovere steinfraksjon. Mot eksisterende terreng pakkes de drenerende massene inn i fiberduk for å hindre tilstopping av drensgrøften pga finere partikler i de eksisterende jordlagene.

Ca midt på den øvre strekningen er i dag et kjellervindu. Ved oppfylling av drenerende masser skal det her støpes en lysgrav (evt ferdige elementer). Dimensjoner er ca. 110cm bredde og 50 cm høyde.

Langs størstedelen av strekningen som ønskes drenert er det støpt kjellervegg. Tidligere eier fikk koplet eiendommen til kommunal vannforsyning og fikk da gravd opp mye av strekningen. Her ble det ikke funnet fjell langs kjellerveggen. På de ytterste 5-6 m til venstre på fotoet (ca fra døren og mot venstre) er det usikkert om det er fjell og i hvilken dybde. I denne delen er det krypkjeller og behovet for drenering er derfor mindre.

Vi ønsker angitt hvordan dreneringen er tenkt løst dersom man møter fjell på dels strekningen med krypkjeller og dels med støpt kjellermur og forslag til faktureringsmetode for denne delen dersom dette skulle bli aktuelt. Et alternativ er angivelse av fast enhetspris pr meter ferdig drensgrøft (alt inkl. og i hht. ovenstående beskrivelse) for strekninger uten fjell. Tilleggsarbeid pga evt. fjell i grøften kommer da som et tillegg og kan faktureres som medgått tid.

Vi ønsker angitt hvilken type materiell (produsent, merke mv.) som tenkes anvendt og ønskelig fremdriftsplan. Videre skal det fremgå tydelig hva som er inkludert i tilbudet og hva som er å oppfatte som tillegg.

Vi mottar gjerne alternative løsningsforslag eller kommentarer til den skisserte løsningen ovenfor.

Videre viser vi våre utlyste konkurranser på hhv. fornying av tetting av undertak og utvendig kledning og oppfordrer til levering av et samlet tilbud.

Vi regner med at det er behov for tilbudsbefaring og vi ber om at det tas direkte kontakt med oss for nærmere avtale av tidspunkt mv.

Demontering av eksisterende terrasse, gjerder mv foretas av byggherre selv og skal derfor ikke inkluderes i tilbudet.