Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Drift- og vedlikehold av vei- og gatebelysningen i Asker kommune i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Drift- og vedlikehold av vei- og gatebelysningen i Asker kommune

Asker kommune gjennomfører åpen anbudskonkurranse om rammeavtale på drift- og vedlikehold av kommunens vei- og gatebelysning.
Dagens vei- og gatebelysning i Asker kommune består av totalt ca. 17 000 veilyspunkter (lp), og ca. 560 veilystennpunkt (vtp). Anleggene bærer preg av å ha blitt bygget over en periode på nærmere 80 år, samtidig som de opprinnelig har stått i tre forskjellige kommuner. Disse kommunen; røyken, Hurum og gamle Asker har hatt forskjellig praksis, bruk av materiell, og policy for utbygging av veibelysningen. således består veibelysningen av mange forskjellige løsninger og av forskjellig kvalitet på anleggene. Av de totalt 17 000 lp er ca. 7 000 som stålmaster og kabel i bakken, mens ca. 6 300 er i trestolper tilhørende nettselskapet, og ca. 3 300 i trestolper tilhører Asker kommune. Ca. 400 lp er definert som «annet», hvilket kan være veggmonterte, i underganger, eller pullerter.
Av de totalt 560 vtp står 120 i nettstasjoner/transformatorstasjoner tilhørende de tre nettselskapene, og ca. 280 som frittstående skap plassert på bakken. i tillegg ca. 140 stk i små skap/bokser oppe i mastene tilhørende nettselskapet.
De tre nettselskapene er Elvia (tidligere Hafslund Nett), som har nettansvaret i gamle Asker kommune, Norgesnett i tidligere røyken kommune, og Hurum Nett i tidligere Hurum kommune.
Per i dag er den vanligste løsningen «tennpunktstyring» hvor samtlige armaturer i et avgrenset geografisk område mates og tennes/slukkes fra et felles tennpunkt. Hovedaktiviteten er å følge opp disse anleggene via meldinger meldt inn av publikum, via hjemmesiden til Asker kommune; «Meld om feil». Entreprenør må ta ut meldingene, kvittere for at feilmelding er mottatt, for senere å melde feilen som utbedret.
Parallelt med dette oppdraget/denne forespørsel vil Asker kommune starte opp arbeider med ombygging av dagens belysningsanlegg. Dette vil bli en egen avtale/eget prosjekt, men det tilligger vinner av denne forespørselen å bidra til at aktørene i de to prosjektene samarbeider, orienterer hverandre og koordinerer sine arbeider.
Estimert verdi per år er ca. Kr 3 000 000 - 5 000 000 ekskl. Mva. For Asker kommune, dvs. Kr 20 000 000 ekskl. Mva. For hele avtaleperioden inklusive eventuelle prolongeringer.
Historisk omsetning har vært rundt 5 mnok per år, men som følge av at kommunen i den kommende perioden planlegger å skifte ut dagens belysningsanlegg kan vedlikeholdsomfanget gå noe ned og mot 3 – 4 mnok ekskl. Mva. Per år.
Estimert verdi skal anses som veiledende og er ikke bindende for oppdragsgiver. Ut over estimat skal oppdragsgiver ha mulighet til å kjøpe ytterligere tjenester, produkter og timer til avtalte priser. Oppdragsgivers benyttelse av tjenestene kan derfor variere både opp og ned i forhold til estimerte volum, og det er viktig at leverandør har kapasitet til å møte oppdragsgivers faktiske kjøpsvolum.
Anbud id:
739772
  • Sted:
    Asker
  • Registrert:
    Søndag 18. Juli 2021

Lignende oppdrag i Østfold

6 anbud