Arkitekt, Entreprenør, Prosjektleder i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1297 Siste år
379 Siste 3 mnd
119 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Eøs 018-2010 byggeledertjenester mathall torget i bergen

Registrert Dato: Mandag 12. April 2010

Foreliggende konkurranse gjelder kjøp av BYGGELEDELSESTJENESTER.
Byrådet i Bergen har i byrådssak 1425-08, med tilslutning fra bystyret i bystyresak 224-08, satt i gang en prosess for å kunne starte bygging av nye anlegg på Torget i 2010. Bergen kommune inviterte i februar 2009 til Åpen arkitektkonkurranse - Plan og design konkurranse.
Stavangerfirmaet Eder Biesel Arkitekter as vant konkurransen. Prosjekteringsgruppen holder til i Stavanger, unntatt RiB- Br. Byrådsavdeling for Byutvikling, næring og klima forestår prosjektledelsen. Rambøll Norge as, innehar prosjekteringslederrollen (PGL).
Det er inkludert i prosjektet at de underjordiske toalettene ved blomstertorget skal benyttes til deler av avfallshåndteringen, herunder blant annet tanker for restavfall og organisk avfall. De bygningsmessige tilpasningene for å få til dette er en del av prosjektet. Byggeleder skal koordinere arbeidet med avfallshåndteringsanlegget mot generalentreprenøren.
Prosjektet som skal realiseres: Klimaskjermet markedsplass (mathall), servicebygg og uteområde
Det vises til vedlegg II, beskrivelse av byggeprosjektet på forprosjektstadiet samt noen tegninger. Vedlegg II kan lastes ned på følgende internettadresse: *** Linken er fjernet *** .
Byggeleders rolle og oppgaver
Oppdraget omfatter byggeledelse (BL). Instrukser, som legges til grunn for oppdraget, følger som vedlegg I. Det vil bli lagt stor vekt på skriftlighet i utførelsen av oppdraget.
Generalentreprise er valgt som entrepriseform, det medfører at generalentreprenøren har en egen byggeleder/anleggsleder på byggeplassen. Generalentreprenøren administrerer og koordinerer de andre entreprenørene og har hovedansvaret for fremdriften.
Tiltakshavers byggeleder sin rolle vil være å bistå og representere oppdragsgiver ovenfor offentlige myndigheter, generalentreprenøren, brukere og andre parter i byggesaken, ovenfor eventuelle andre tilgrensede prosjekt (herunder prosjekt opprusting av Strandkaien), i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. Videre skal byggeleder administrere endringsmeldinger, regningsarbeider, kontrollere disse opp mot kontrakt og gi sin anbefaling til prosjektleder, kfr. vedlegg I. Det skal være egne byggherremøter med generalentreprenøren gjennomsnittlig ca. hver 14. dag.
Det kan bli behov for noe koordinering mot Strandkaien prosjektet (opprusting av gaten) som skal starte i mai 2010 og være ferdig i september 2010.
Det er viktig at rollen som byggeleder utøves med både fasthet, oversikt og fleksibilitet. I byggefasen vil det være torgdrift på "Fisketorgflaten"og det må påregnes at byggeleder må delta i å ivareta en smidig håndtering av forholdet generalentreprenør/torghandlere. Deler av Blomstertorget vil bli brukt til driften av torget, gjelder blant annet plassering av 2 plasthaller, ismaskin samt et torghandlertoalett.
Prosjektet skal bygges i et område som er regulert til fredet bygrunn. Av alle parter vil det kreves flexibilitet og høy kompetanse på arbeidet som skal utføres. Det vil bli stort fokus på prosjektet i byggetiden, både internt i kommunen, i media, eksternt i bysamfunnet og fra torghandlerne. I turistsesongen vil det bli spesielt krevende. Det er stor trafikk i området både fra mennesker og biltrafikk av ulik art.
Entrepriseform: Byggearbeidene planlegges gjennomført som Generalentreprise. Anbudene sendes ut i april og tilbudsfristen er planlagt i uke 23, 2010. Kontrahering skal skje i juni/juli 2010.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere