Entreprenør, Kulde & varme, Rørlegger, Ventilasjon i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1302 Siste år
374 Siste 3 mnd
122 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

EØS 042 og 044-2012 Varme- og sanitæranlegg ifm. oppgrad. av Ytre Sandviken og Kvernevik renseanlegg

Registrert Dato: Tirsdag 13. November 2012

Bergen kommune skal i løpet av de tre kommende årene utvide og oppgradere fire av de største mekaniske avløpsrenseanleggene i kommunen.
Anleggene som skal oppgraderes er:
? Ytre Sandviken avløpsrenseanlegg
? Kvernevik avløpsrenseanlegg
? Holen avløpsrenseanlegg
? Flesland avløpsrenseanlegg
Samtlige anlegg er lokalisert i fjell. I forbindelse med oppgradering av anleggene, vil det bli sprengt ut nye fjellhaller / transporttunneler. I fjellhallene skal det støpes nye bassenger for rensing av avløpsvann, etableres ulike rom for tekniske installasjoner osv.
Det er tidligere inngått kontrakter for gjennomføring av fjellsprenging og bygningstekniske arbeider i Ytre Sandviken og Kvernevik avløpsrenseanlegg.
Dette kvalifikasjonsgrunnlaget gjelder prekvalifisering for deltakelse i tilbudskonkurranser for flg. entrepriser:
V5.1, Varme- og sanitæranlegg, Ytre Sandviken avløpsrenseanlegg (EØS 042-2012).
V4.1, Varme- og sanitæranlegg, Kvernevik avløpsrenseanlegg (EØS 044-2012).
Tilsvarende prekvalifisering for deltakelse i tilbudskonkurranse knyttet til gjennomføring av entreprisene V3.1, Varme- og sanitæranlegg, Holen avløpsrenseanlegg og V1.1, Varme- og sanitæranlegg, Flesland avløpsrenseanlegg, vil bli gjennomført i løpet av 1. halvår 2013.
Tilbudsgrunnlag for V5.1 og V4.1 forventes utsendt i uke 02/2013. Kontrakter vil bli inngått etter NS8405:2008. Evt. endringer og spesifiseringer vil fremgå av konkurransegrunnlaget.
Slik det ser ut pr. 01.11.12, vil omfanget av de aktuelle entreprisene være som følger:
V5.1 - Ytre Sandviken avløpsrenseanlegg:
*Levering og montering av sanitæranlegg for renseanlegget, med blant annet sikring av forbruksvann med brutt vannspeil, pumpekummer, spyleposter, brannvann m.m. Nye installasjoner skal tilkobles eksisterende anlegg.
* Videre skal det installeres komplett vannbårent varmeanlegg til nye arealer, eksisterende personaldel og garderober. Anlegget tilkobles eksisterende varmeanlegg.
*Det vil også være behov for ombygging av eksisterende varmesentraler med varmepumpe. Varmepumpen skal hente varme fra renset avløpsvann. Veksleren skal fortrinnsvis være en rørveksler med god tilkomst for rengjøring. Det skal også klargjøres for automatisk rensing av veksleren. Oppvarming av ventilasjon, varme og varmt forbruksvann i renseanlegget.
Dimensjonerende effekt totalt på varmesentralen vil være ca. 400 kW.
Tidspunkt for utførelse: april 2013 - november 2013.
V4.1 - Kvernevik avløpsrenseanlegg:
*Levering og montering av sanitæranlegg for renseanlegget, med blant annet sikring av forbruksvann med brutt vannspeil, pumpekummer, spyleposter, brannvann m.m.
*Det skal leveres nytt varmeanlegg bestående av elektrokjel, varmepumpe og gjenvinningssystemer som henter overskuddsvarme fra blåsemaskiner og trykkluftskompressor. Elektrokjelen er ca. 300 kW, mens varmepumpen skal kunne levere ca. 150 kW. Varmepumpen skal benytte renset spillvann som varmekilde.
Tidspunkt for utførelse: oktober 2013 - oktober 2014.