Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Rørlegger, Vann & avløp, Ventilasjon i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3275 Siste år
1121 Siste 3 mnd
288 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

EØS 043 og 045-2012 Varme- og sanitæranlegg ifm. oppgrad. av Holen og Flesland renseanlegg

Registrert Dato: Torsdag 23. Mai 2013

Bergen kommune skal i løpet av de tre kommende årene utvide og oppgradere fire av de største mekaniske avløpsrenseanleggene i kommunen.
Anleggene som skal oppgraderes er:
? Ytre Sandviken avløpsrenseanlegg
? Kvernevik avløpsrenseanlegg
? Holen avløpsrenseanlegg
? Flesland avløpsrenseanlegg
Samtlige anlegg er lokalisert i fjell. I forbindelse med oppgradering av anleggene, vil det bli sprengt ut nye fjellhaller / transporttunneler. I fjellhallene skal det støpes nye bassenger for rensing av avløpsvann, etableres ulike rom for tekniske installasjoner osv.
Det er tidligere inngått kontrakter for gjennomføring av fjellsprenging og bygningstekniske arbeider i Holen avløpsrenseanlegg og fjellsprengning i Flesland avløpsrenseanlegg.
Dette kvalifikasjonsgrunnlaget gjelder prekvalifisering for deltakelse i tilbudskonkurranser for flg. entrepriser:
V3.1, Varme- og sanitæranlegg, Holen avløpsrenseanlegg (EØS 043-2012).
V1.1, Varme- og sanitæranlegg, Flesland avløpsrenseanlegg (EØS 045-2012).
Tilbudsgrunnlag for V3.1 og V1.1 forventes utsendt i uke 32/2013. Kontrakter vil bli inngått etter NS8405:2008. Evt. endringer og spesifiseringer vil fremgå av konkurransegrunnlaget.
Slik det ser ut pr. 15.05.13, vil omfanget av de aktuelle entreprisene være som følger:
V3.1 - Holen avløpsrenseanlegg:
*Levering og montering av sanitæranlegg for renseanlegget, med blant annet sikring av forbruksvann med brutt vannspeil, pumpekummer, spyleposter, brannvann m.m. Nye installasjoner skal tilkobles eksisterende anlegg.
* Videre skal det installeres komplett vannbårent varmeanlegg til nye arealer, eksisterende personaldel og garderober. Anlegget tilkobles eksisterende varmeanlegg.
*Det vil også være behov for ombygging av eksisterende varmesentraler med varmepumpe. Varmepumpen skal hente varme fra renset avløpsvann. Veksleren skal fortrinnsvis være en rørveksler med god tilkomst for rengjøring. Det skal også klargjøres for automatisk rensing av veksleren. Oppvarming av ventilasjon, varme og varmt forbruksvann i renseanlegget.
Dimensjonerende effekt totalt på varmesentralen vil være ca. 650 kW.
Tidspunkt for utførelse: oktober 2013 - april 2014.
V4.1 - Kvernevik avløpsrenseanlegg:
*Levering og montering av sanitæranlegg for renseanlegget, med blant annet sikring av forbruksvann med brutt vannspeil, pumpekummer, spyleposter, brannvann m.m.
*Det skal leveres nytt varmeanlegg bestående av elektrokjel, varmepumpe og gjenvinningssystemer som henter overskuddsvarme fra blåsemaskiner og trykkluftskompressor. Elektrokjelen er ca. 400 kW, mens varmepumpen skal kunne levere ca. 100 kW. Varmepumpen skal benytte renset spillvann som varmekilde.
Tidspunkt for utførelse: april 2014 - februar 2015.