Alarm & sikkerhet, Elektriker, Entreprenør i Troms

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

633 Siste år
163 Siste 3 mnd
43 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

E10 Lofast II utvidelse av styresentral og nødtelefonsystem

Registrert Dato: Fredag 03. Mai 2013

Kontraktsarbeidet omfatter utvidelser av eksisterende nettverk for SRO og nødtelefoner langs en vegstrekning på E10 med fire tunneler og to brusamband.
Eksisterende nettverk for SRO (styring, regulering og overvåking) har 11 PLS-er og 17 RIO-noder fordelt på fire tunneler og to brusamband. I tunnelene styres og overvåkes lys, ventilasjon, nødutrustning og teknisk utrustning, i bruene overvåkes vind og teknisk utrustning og det styres variable skilt for vindvarsling. Til sammen er eksisterende SRO-anlegg bestykket med ca. 1600 IO-signal hvorav ca. 1200 er i bruk. SRO-anlegget omfatter også pr. i dag én fungerende OPC-server med samband til VTS via standardiserte objekter (grupper av OPC-tags) i h.h.t. Statens vegvesens norm «Prosessgrensesnitt».
Eksisterende telefoninett består av 21 nødtelefoner i nødstasjoner i tunnelene, åtte servicetelefoner i tekniske bygg, noen SIP-adaptere, og én fungerende telefonsentral.
Telefoninettet og SRO-nettet deler et felles fiberbasert Ethernet gjennom anlegget, og telefonene har også IO-signal som leses fra SRO-enhetene. Disse er medregnet ovenfor.
Utvidelsen av SRO- og telefoninettene består i hovedsak av at antall nødstasjoner gjennom tunnelene skal økes, fra i dag 48 stk. til 84. Alle nye nødstasjoner skal i denne entreprisen få switch i fibernettet og ny nødtelefon, og noen eksisterende nødstasjoner som i dag har bare brannslukkere skal få ettermontert switch og nødtelefon. Det inngår også etablering av noe ny styring i fire PLS-er, for ledelys i to av tunnelene.
Kontraktsarbeidet omfatter også overtakelse av ansvar for eksisterende applikasjon (programvare, konfigureringer, m.m.) i SRO-nett, telefoninett og sambandsutstyr, men entreprenøren stilles fritt til å velge enten å utvide eksisterende applikasjon, eller lage ny. Arbeidet omfatter også egentest, SAT (site acceptance test) og UAT (user acceptance test) for det samlede anlegg etter utvidelsene. Kontraktsarbeidet omfatter også revisjoner på og/eller utarbeidelse av dokumentasjon for SRO- og telefoninettet, samt nødvendig arbeidsvarsling, trafikkavvikling og tilsyn med tunnelene under kontraktsperioden.
I kontrakten skal også antall OPC-servere og telefonsentraler i anlegget økes fra en til to, og det skal etableres redundans mellom de to OPC-serverne og de to telefonsentralene for linjebrudd internt i anlegget eller på tilførte linjer. Sentralutstyret finnes i anlegget.
Mengder omfatter bl.a.:
? Nye fiberswitcher: 54 stk.
? Nye RIO-enheter: 36 stk.
? Nye nødtelefoner: 54 stk.
? Antall nye IO-signal, bestykket: ca. 400 stk.
? Antall nye IO-signal, i bruk: ca. 300 stk.
I en forutgående elektroentreprise til denne er de nye nødstasjonene allerede levert og montert, fiberkabel er trukket og terminert, og ledelys er levert og montert inkl. kabelnett og hoved- og styrestrømskretser i alle fordelinger. Kontraktsarbeidet omfatter således kun levering og montering av utstyr, krysskobling, programmering, idriftsettelse, test og dokumentasjon.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere