Elektriker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

960 Siste år
241 Siste 3 mnd
84 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Elektriker

Registrert Dato: Mandag 08. Oktober 2012

Hei,

Trenger en elektrikker som kan hjelpe meg med dette:

1. Dokumentasjon: Del 6 i NEK400: 1998 Tar utgangspunkt i kravet om verifikasjon av en ny installasjon. Denne er delt opp i en rekke kapitler og henviser til krav spesifisert også i andre kapitler i normen. I korte trekk kan dette dreie seg om installasjonstegninger, dokumentasjon på forlegninger av stigere til underfordelinger, tegninger over eventuelle downlightsinstallasjoner, ditto for varmekabler støpt ned i gulv, samt tilhørende måleprotokoller for disse, i tillegg til måleprotokoller for kortslutnings- kontinuitet- og isolasjonsmålinger. Minstekravene er definert i NEK normene, og er ikke på noen måte oppfylt ved dette anlegget.
2. Systemjording: Del 4 i NEK 400: 1998 Tar blant annet for seg beskyttelse mot elektriske støt (ved normal drift og ved feil) og Del 5 tar blant annet for seg Jordingssystemet og beskyttelsesledere. Ettersom det ikke forefinnes dokumentasjon på plassen, må denne enten fremskaffes, eller det må verifiseres etter godkjent metode. Systemjordingen fremstod som fullstendig fraværende. Dette representerer en svært alvorlig situasjon = grovt avvik. Det kan ikke utelukkes brann- og berøringsfare som følge av dette avviket.
3. Sikringsskapet: Det er mangelfullt merket og det manglende samsvar med bestemmelsene om jording. Jordfeilbrytere virket ikke ved testprosedyrer. Prosedyrer for test er like som ved den testing som skal utføres i samsvar med verifikasjon. Årsaken til manglende virkemåte er manglende systemjording. Anlegget har i øyeblikket ingen sikker funksjon for utkoblinger ved jordfeil. Mangler er det også ved tettinger / nipler ved innføring av kabler og ledninger. På flere av kursene er det mangler ved termineringene. I tillegg er noen kurser «oversikret» - det vil si at
ledningene har for store sikringer i forhold til hva de kan transportere av strøm. Dette kan medføre brann ettersom ledningene kan bli skadelig oppvarmet ved overlast.
4. Inntak: Dette er en løsning som netteier har varslet at de vil ha vekk i snart 20 år nå. Årsaken er at det hyppig oppstår feil i form av varmgang og / eller branntilløp i dem som følge av manglende vedlikehold. Et naturlig tidsskille her ville vært å sanere inntakssikringene da sikringsskapet ble renovert. Det er ingen åpenbar grunn til at en fagmann IKKE hadde utført dette, av sikkerhetshensyn. Han hadde samtidig også sørget for at det ble installert vern mot overspenninger på anlegget, ettersom bygget er knyttet til nettet via et luftstrekk.
5. Baderom 1, 1. etg. Del 7 i NEK 400: 1998. Det er funnet en rekke avvik. Utover feil installasjon av taklampe i dusjen (mangler tilkobling av jord, samt at den står i feil sone) er det også funnet mangler ved avtrekksviften (står i feil sone) Den mangler allpolig servicebryter. Bryter for begge taklampene i baderom mangler allpolig brudd. Slukrist skal være tilkoblet elektrisk beskyttelsesjording. Den ene stikkontakten dedikert for vaskemaskin / eller tørketrommel, er ikke tilkoblet sikringsskapet. Tilkoblingen for lysarmatur over speil er ikke fagmessig utført.
6. Kjeller / Kryperom; Fastinstallasjoner for bryter og belysning er mangelfull, med løse kabler, beregnet for fast montasje, manglende avdekning / kuppel på armatur, løse kabler – og av feil kvalitet – til så vel pumpe (?) som varmekabel på rør. Løse kabler må festes og kabler trukket ut av kjeller må forlegges med nødvendig mekanisk beskyttelse. Mantlingen på kabel må føres inn under deksel på bryter / stikkontakt.
7. Kjeller / kryperom; Varmtvannsbereder. Denne er montert ved ledning og plugg, tilkoblet stikkontakt. Kontakten er knyttet til komfyrkursen. Det betyr at stikkontakten er oversikret. Dette er ikke tillatt. Bereder kan tilkobles fast. Kapasiteten er imidlertid liten (20 ampere) og det anbefales derfor å forlegge en ny kurs til denne.
8. Stikkontakt under sikringsskap må skiftes til jordet utførelse, når sikringsskapet er jordet. Utvendig stikkontakt ved inngangspartiet er plassert for lavt over terreng.
9. Generelt – brytere, koblingsbokser og stikkontakter i gammel del; Disse er fra cirka 1970 – 1980. Generelle levetidsbetraktninger tilsier levetid på 30-50 år – avhengig av bruk. Dette er et forhold registrert her, utelukkende egnet til informasjon, det er ikke grunnlag for å hevde at dette er avvik. Provisoriske utførelser under stekeovn i kjøkkenet må gjøres ferdig / avsluttes fagmessig.
10. Diverse poster:
10. 1. Det er utbredt manglende bruk av jordstrømper på uisolerte jordledere i så vel koblingsbokser, som ved brytere, stikkontakter og i sikringsskapet. Dette må utbedres.
10. 2. Det er ingen elektrisk tilkobling på stikkontakt for tørketrommel. Dette må utbedres. Maskinene går i dag på skjøteledning for deling av eksisterende kurs.