Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Energioppfølgingssystem EOS

Kirkelig fellesråd i Oslo (KfiO) eier og drifter en portefølje på totalt 66 bygg, med et samlet areal på over 77. 000 m2. Ut fra anleggenes beskaffenhet er det antatt et betydelig behov for rehabilitering og teknisk oppgradering, en prosess som kommer til å strekke seg over mange år.
Som et av flere forberedende tiltak skal det investeres i et energioppfølgingssystem (eos). Energioppfølgingssystemet skal i første omgang samle data fra alle registrerte energimålere og vannmålere under KfiOs eiendomsportefølje. Til de 66 anleggene er det i alt 117 målepunkter for energibruk. Det er i dag et stort antall manuelle abonnementsmålere, men samtlige av disse skal KfiO skifte ut til nye automatisk fjernavleste abonnementsmålere forut for etablering av eos. Fordelingen av målepunkter vil da være som følger: 111 stk. Fjernavleste abonnementsmålere (herav 3 stk. Fjernvarme og øvrige elektrisitet), 5 stk. Oljefyringsanlegg med manuell registrering av forbruk, samt 1 stk. Varmemengdemåler med manuell registrering. Antallet vannmålere er 92 stk. (manuell registrering).
For fremtidig oppgradering og rehabiliteringsprosjekter vil det også bli utstrakt bruk av interne målere, både elektrisitetsmålere, varmemengdemålere, oljemengdemålere og vannmålere. Slike målere vil installeres med kommunikasjon til lokal automatikk og signaloverføring til overordnet sd-anlegg for videre overføring/eksportering av data til eos. Det må derfor antas at antall målere i oppsettet kommer til å bli noe høyere enn det dagens situasjon oppgir.
Parallelt med eos skal det også implementeres et overordnet sd-anlegg for alle KfiOs bygg. Denne leveransen gjøres gjennom en egen anskaffelse. Tilbydere har full anledning til å delta på begge anskaffelsene. Det presiseres likevel at overordnet sd-anlegg og eos ses på som to separate leveranser.
Energioppfølgingssystem eos
Anbud id:
239953
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Mandag 11. Mars 2013

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud