Elektriker, Entreprenør, Webutvikling i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2896 Siste år
918 Siste 3 mnd
174 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Energioppfølgingssystem EOS

Registrert Dato: Mandag 11. Mars 2013

Kirkelig fellesråd i Oslo (KfiO) eier og drifter en portefølje på totalt 66 bygg, med et samlet areal på over 77.000 m2. Ut fra anleggenes beskaffenhet er det antatt et betydelig behov for rehabilitering og teknisk oppgradering, en prosess som kommer til å strekke seg over mange år.
Som et av flere forberedende tiltak skal det investeres i et energioppfølgingssystem (EOS). Energioppfølgingssystemet skal i første omgang samle data fra alle registrerte energimålere og vannmålere under KfiOs eiendomsportefølje. Til de 66 anleggene er det i alt 117 målepunkter for energibruk. Det er i dag et stort antall manuelle abonnementsmålere, men samtlige av disse skal KfiO skifte ut til nye automatisk fjernavleste abonnementsmålere forut for etablering av EOS. Fordelingen av målepunkter vil da være som følger: 111 stk. fjernavleste abonnementsmålere (herav 3 stk. fjernvarme og øvrige elektrisitet), 5 stk. oljefyringsanlegg med manuell registrering av forbruk, samt 1 stk. varmemengdemåler med manuell registrering. Antallet vannmålere er 92 stk. (manuell registrering).
For fremtidig oppgradering og rehabiliteringsprosjekter vil det også bli utstrakt bruk av interne målere, både elektrisitetsmålere, varmemengdemålere, oljemengdemålere og vannmålere. Slike målere vil installeres med kommunikasjon til lokal automatikk og signaloverføring til overordnet SD-anlegg for videre overføring/eksportering av data til EOS. Det må derfor antas at antall målere i oppsettet kommer til å bli noe høyere enn det dagens situasjon oppgir.
Parallelt med EOS skal det også implementeres et overordnet SD-anlegg for alle KfiOs bygg. Denne leveransen gjøres gjennom en egen anskaffelse. Tilbydere har full anledning til å delta på begge anskaffelsene. Det presiseres likevel at overordnet SD-anlegg og EOS ses på som to separate leveranser.
Energioppfølgingssystem EOS

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere