Anleggsgartner, Arkitekt, Asfaltering, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Prosjektleder, Riving, Rørlegger, Sanering, Vann & avløp, Ventilasjon i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

10516 Siste år
8100 Siste 3 mnd
402 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Entreprise 7009 - PNSD - Utomhus grunnarbeid og VA - Konkurranse - Nytt sykehus i Drammen

Registrert Dato: Søndag 19. September 2021

I entreprise 7009 PNSD grunnarbeid og VA skal det bygges vannledninger og høytrykk sprinklerledninger fra kummer i Helsegata og inn til sykehuset. I entreprisen inngår bygging av vannledninger og overvannvann- og spillvannsledninger rundt hele sykehuset og en kommunal pumpestasjon for spillvann. Overvannsledninger skal kobles både til kommunale ledninger og kummer og kobles til eksisterende ledninger ut i sjøen.
Det skal bygges føringsveier for elektro, høyspent, lavspent og ekom gjennom området og inn til sykehuset. Grensesnittene mot andre entrepriser vil være i trekkekummer.
 Entreprise 7009 skal grave grøfter og bistå med hjelpearbeider for Drammen Fjernvarme AS. Arbeidene med fjernvarme- og fjernkjølingsrør vil være graving, pukking og klargjøring av grøfter før oppstart av Drammen FVs rør-entreprenør. På store deler av sykehusets nordside skal terrenget heves med lette fyllmasser. I disse områdene skal det graves 1-2 meter ned i eksisterende terreng for å fylle opp med lette masser.  Det er forventet ulike grader av forurensning i masser som skal graves ut.  Masseutskifting, levering og utlegging av lette masser og stabiliserende lag over lette masser skal utføres i denne entreprisen. En god del av røranleggene ligger i sjiktet med lettfylling og det vil kreve god planlegging å utføre arbeidet rasjonelt. Arbeidene i denne entreprisen krever utstrakt koordinering med øvrige entrepriser i prosjektet. Det henvises til grensesnitts dokumentet C20 Grensesnitt for 7009-entreprise og overordnede faseplaner og fremdriftsplaner. Det er viktig at entreprenøren setter seg godt inn i disse.
 Utførelsen av arbeidene i denne entreprisen vil blir styrt ut fra tilgang til de forskjellige delområdene som arbeidene skal utføres i. Innenfor definerte faser vil det også være behov for koordinering og detaljert fremdriftsplanlegging.BIM og BIM-koordinator og arbeidsplanlegger
I entreprise 7009 grunnarbeid og VA er det 3D modell som er arbeidsgrunnlag. Det er derfor viktig at entreprenøren innehar tilstrekkelig kompetanse til å ta imot, tilrettelegge egne arbeider ved bruk av modellen og kunne levere riktig innmålingsdata tilbake for å sikre riktig som bygget informasjon.
Hovedmengder:
Graving:                                              ca. 23000 m3
Graving VA:                                        16600m3
Vannledninger:                                  ca 1500 m
Overvannsrør:                                    ca 1500 m
Spillvannsrør:                                      ca 2000 m
Spillvann pumpestasjon:                    1 stk
Kummer:                                            ca 150 stk (inkl inspeksjonskummer)
Føringsrør for elkabler, etc:               Støpte føringsveier for elektro, fiber etc:  ca 1500 meter
Trekkerør i løsmasser ca 1500 meter, med 1 eller flere rør
Trekkekummer 25 stk
Lettfylling/Skumglass:                        41500m3
Fiberduk:                                            50000m2
Forsterkningslag:                               12000m3
Spunt:                                                 ca. 400 m2
Arbeider for Drammen FV:
Graving FV grøft:                                ca. 645 meter
Pukking av grøfter
Hjelpearbeider, transport og heising/løfting av rør
Nødvendig maskinhjelp i forbindelse med rørlegging.