Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Prosjektleder, Riving, Rørlegger, Sanering, Sprenging, Stålarbeider i Nordland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2328 Siste år
676 Siste 3 mnd
236 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Entreprise E04 Underbygning Bjørnfjell kryssingsspor

Registrert Dato: Onsdag 27. Mars 2013

I forbindelse med innføring av lengre tog på Ofotbanen er det behov for å forlenge alle krysningsspor på Ofotbanen. På svensk side er 8 av 12 krysningsspor allerede forlenget, og i år 2012 vil ytterligere 10 av 12 være forlenget. LKABs mulighet for å utskipe malm til markedene er ytterligere avhengig av Ofotbanen mot Narvik. LKAB varsler økt trafikk i årene framover i sitt prosjekt LKAB 37 (37 mill tonn pr. år). Gruveselskapet Northland Resources (AS) har besluttet å bruke Narvik som malmhavn med oppstart januar 2013. Første utskiping var i februar 2013, og de forventer full produksjon fra 2015. Også annen godstrafikk er økende.
Bjørnfjell skal bygges ut til en stasjon med 3 lange spor cirka 1100 meter tilrettelagt for samtidig innkjør som kan håndtere minst 750 meter lange tog. Nytt sidespor fra spor 1 like vest for undergangen stasjonen på km 40,13 ? 40,28 med innkjør fra øst skal opparbeides. Det etableres brei skjæring med driftsveg østover langs sørsiden av sporene. Plattformen skal rives, og ny plattform med høyde 55 cm og 220 m lengde skal bygges. Tre snøoverbygg saneres i øst, og ett, muligens to, bygges opp på nytt. Eksisterende snøoverbygg i vest forlenges med 25 m.
Forlengelse av kryssingssporene innebærer at vekselområde i vest og øst flyttes, og vekslene skiftes ut. Ny vekselvarme etableres. Eksisterende spor inne på stasjonsområdet byttes ut med nytt materiell.
Anlegg for kontaktledning er fra 2008 og skal beholdes så langt det er mulig. Eksisterende signalanlegg skiftes ut, og enkelte signaler må flyttes. Det blir ingen store endringer i strømforsyning, nåværende anlegg opprettholdes.
For mer informasjon, se konkurransegrunnlaget med vedlegg
Se konkurransegrunnlaget med vedlegg

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere