Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Rørlegger, Stålarbeider i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Etablering av sykkelfelt og fortau i Tåsenveien

Det skal etableres tosidig fortau og egen trase for syklistene. Strekningen er en del av det definerte sykkelveinettet i Oslo, og er en ofte benyttet sykkeltrasé mellom Nordberg, tåsen og sentrum. Tiltaket kobler seg til eksisterende sykkelfelt i Uelands gate sør for planstrekningen og sykkelveinettet langs Ring 3 ved tåsen senter.
Strekningen fungerer i dag som en gjennomfartsåre og er utrykningstrase. Det er adkomstvei til boliger og tåsenveien har mange direkte avkjørsler fra veien. Nord i området ligger tåsen skole og bygging av ny Voldsløkka skole sør i prosjektområdet pågår nå. Veien fungerer derfor som skolevei for mange. Det går buss, rute 34 som har fire busstopp, totalt åtte holdeplasser på strekningen.
Området har et grønt preg og tåsenveien avgrenses av hager på begge sider som er tilknyttet boligbebyggelse. i forbindelse med prosjektet er det inngått avtaler om grunnerverv, både permanent og midlertidig, for totalt 41 eiendommer. Istandsetting av dette arealet vil være en del av tiltaket.
Prosjektet vil også gjennomføre andre nødvendige tiltak som legging av ny overvannsledning, fordrøyningsmagasin, infiltrasjonssandfang og regnbed, murer, legging av kabler fra luft til bakke, ny belysning, oppgradering av bussholdeplasser, fartshumper og ny beplantning.
Vei: Prosjektet gjennomføres med tosidig sykkelfelt og fortau på hele strekningen. Det skal være rød asfalt i sykkelfeltet.
Dagens veiareal skal utvides slik at det blir plass til 1, 5 m sykkelfelt og 2, 5 m fortau i begge retninger. Fra Stavangergata til Voldsløkka skal det etableres en bredere løsning for syklister og gående. Her skal det etableres opphøyd sykkelfelt på østsiden av veien og bredere sykkelfelt på vestsiden.
Bussholdeplassene på strekningen skal oppgraderes, totalt seks holdeplasser. En eksisterende stopp (to holdeplasser) tas bort. Det skal etableres fem opphøyde gangfelt.
Prosjektet gjennomføres i strekk på mellom 50 - 270 m av gangen. Årsaken er krav til god og sikker trafikkstyring. Strekningen er utrykningstrase. Det benyttes manuell dirigering og lysregulert trafikkstyring i perioder der man ikke kan oppnå trafikk i begge retninger samtidig.
Tilpasning mot tilstøtende eiendommer
Avkjørsler og hager til tilstøtende eiendommer skal istandsettes. Koordineringsansvaret mot grunneiere skal ivaretas av entreprenør.
va: Det skal legges ny overvannsledning langs hele strekningen. Nye kummer, hjelpesluk og infiltrasjonssandfang. Infiltrasjonssandfangene vil bidra til at overvann infiltreres i grunnen og dermed oppnår en renseeffekt.
Ved Voldsløkka skal det legges nytt fordrøyningsmagasin. Dette kobles mot ny overvannsledning.
Det skal etableres regnbed for lokal infiltrasjon og rensing av overvann ved Voldsløkka og vekselsvis regnbed og trerabatt i bakkant av fortau på vestsiden av veien mellom Stavangergata og Voldsløkka.
Fjernvarme: Det skal koordineres med Undervisningsbygg Oslo kf (ubf) ved Fortum varme for installasjon av fjernvarme. Grøft for fjernvarme graves av prosjektet og Fortum legger rørene.
Murer: Det skal etableres to murer innenfor prosjektområdet. Det skal også etableres en klopp med gitterrist over regnbed.
Elektro: Det skal etableres ny gatebelysning langs strekningen. Lehus for bussholdeplasser skal også tilsluttes strøm.
i forbindelse med signalanleggene på strekningen må nedsetting av trekkekummer med trekkerør samordnes med va- og elektrotegningene. Endelig plassering av kummer må tilpasses anlegg i grunnen.
Beplanting: Ved breddeutvidelsen vil det bli behov for å felle en del trær. Det skal også plantes nye trær, blant annet ved Voldsløkka, i rabatt nord for Voldsløkka og i enkelte hager.
Det skal plantes hekk etter avtale med grunneiere på tilstøtende eiendommer. For øvrig skal tilgrensende arealer tilsås med gress.
i regnbedene skal det plantes med stauder og busker for å håndtere og rense overvann.
Se mer informasjon i vedlegg 2 Mengdebeskrivelse.
Anbud id:
673303
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Fredag 2. Oktober 2020

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud