Advokat, Bedriftsrådgivning, IT/Web og Support i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2535 Siste år
1887 Siste 3 mnd
143 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Evaluering av NOARK-standarden

Registrert Dato: Tirsdag 30. Januar 2018

Arkivlovutvalgets forslag til nytt regelverk skal ifølge mandatet "ivareta behovet for fornying og tilpassing av regelverket til den digitale utviklingen innen informasjonsforvaltning og arkivdanning". I denne sammenheng skal NOARK-standarden vurderes som grunnlag for krav til digital arkivering og avlevering av digitale arkiver til Arkivverket og standardens påvirkning i arbeidet med digitalisering av offentlig forvaltning.
Leveransen skal sette Arkivlovutvalget i stand til å vurdere NOARK-standarden som grunnlag for krav til digital arkivering hos arkivskaper og avlevering av digitale arkiver til statlig og kommunalt depotarkiv, samt standardens påvirkning på arbeidet med digitalisering i offentlig forvaltning.
Noark – Norsk arkivstandard – er en norsk standard for arkivdanning og dokumentasjons-forvaltning som er utviklet og forvaltet av Riksarkivaren. I arkivforskriften § 11 står det: at offentlige organ skal bruke system som følger kravene Noark-standarden for elektronisk journal¬føring og arkivering av saksdokumenter. Nye elektroniske arkiv- og journalsystem skal være godkjent av Riksarkivaren før de tas i bruk.
Formålet med Noark-standarden er å gi mulighet for elektronisk journalføring og (fra og med noark 4) elektronisk arkivering av saksdokumenter. Gjennom spesifisering av avleverings-uttrekk bidrar standarden til å sikre autentisitet og integritet til de elektronisk skapte saks-arkivene som skal bevares. Standardens innretning er et resultat av journalføringstradisjonen i Norge og bestemmelsene i arkivloven, arkivforskriften og offentlighetsloven. Noark-standarden legger grunnlag for produksjon av offentlig journal i forvaltningen, og for offentlig elektronisk postjournal (OEP).
For nærmere beskrivelse av leveransen, se bilag 1 til kontrakt (Kundens beskrivelse av oppdraget).
Det antas at oppdraget vil koste mellom kr 500 000 og kr 1 100 000 eks. mva.
Utvalget skal levere sin rapport til kulturministeren i mars 2019. For å ha tid til å bruke innsiktene fra evalueringsrapporten i arbeidet med ny arkivlov, skal evalueringsrapporten leveres innen utgangen av september 2018.
Utvalget vil opprette en referansegruppe for arbeidet eller selv være referansegruppe. Leverandøren må regne med mellom to og fire møter med referansegruppen (antakelig i Oslo) og med å få kommentarer som det forventes at blir fulgt opp.


Referansenummer:  18/267