Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

293 Siste år
102 Siste 3 mnd
22 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Faktastudie elektrisk og vannbåren oppvarming

Registrert Dato: Fredag 23. Desember 2011

Enova har som målsetning at fornybar varme skal være den foretrukne form for oppvarming. Vannbårne varmesystemer er en forutsetning for effektiv utnyttelse av fornybare energikilder til oppvarming. Slike systemer velges ofte bort på grunn av høye investeringskostnader i Norge.
Nye og forbedrede byggstandarder samt en klar utvikling mot lavenergi- og passivhus reduserer oppvarmingsbehovet i byggene. Dette gjelder spesielt for lavenergi- og passivhus. Ved lavere energi- og effektbehov vil kostnadene for oppvarmingssystemet relativt sett utgjøre en større andel og det blir viktig å ha god oversikt over kostnadene for de ulike alternativene i en beslutningsfase. Dette gjelder også i vurderingene av unntaksbestemmelsene i Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK 10), som blant annet gir unntak dersom kravet om alternativ forsyning medfører merkostnader over boligbygningens levetid.
Denne studien skal bidra til å få opp et godt og objektivt faktagrunnlag på kostnader for innkjøp, installasjon og vedlikehold av direkte elektrisk og vannbåren oppvarming.
I denne konkurransen søker Enova etter et kompetansemiljø som på vegne av Enova kan
gjennomføre oppdraget ?SID 11/941 - Faktastudie elektrisk og vannbåren oppvarming?. Kompetansemiljøet bør besitte bygg- og energifaglig kompetanse.
Anslått mengde ca. 750 timer pluss dekning av reise og diett.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Bygg, Energikilder, Innkjøp, Installasjon, Reise, Vannbåren, Varme, Varmesystemer, Vedlikehold

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Tirsdag 07. Februar 2012