IT/Web og Support i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

604 Siste år
448 Siste 3 mnd
48 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Fakturadistribusjon for Vegfinans AS

Registrert Dato: Mandag 10. Desember 2018

Vegfinans AS har som intensjon å forlenge kontrakten med Posti Messaging AS for perioden 31. mars 2019 til 30. juni 2020. Dette har følgende begrunnelse:
Det foregår i dag en reform av hele bompengesektoren i Norge, herunder anskaffelse av nytt hovedsystem for erstatning av Statens vegvesens sentralsystem. Videre skal de regionale bomselskaper etter vedtakelse av utstederforskriften skille ut sin utstedervirksomhet. Resultatet av disse prosessene er først klart sent første halvår 2019 og medfører at Vegfinans per i dag ikke er i posisjon til å fastsette de parametere som tilbydere av fakturadistribusjon trenger. Vegfinans´ fremtidige behov kan ikke beskrives og således ikke legge grunnlaget for en reell konkurranse. Dette skyldes uforutsette omstendigheter utenfor Vegfinans´ kontroll.
Disse uforutsette omstendighetene var heller ikke mulig å hensynta ved gjennomføringen av konkurransen i 2014 som førte til dagens avtale. Under forberedelsen av den konkurransen var det verken vedtatt eller klart at bompengesektoren i Norge skulle reformeres på den måten som nå finner sted, at avtalen måtte ta høyde for en varighet tilpasset dette og at det ville komme regelverksendringer som berører Vegfinans´ virksomhet i den grad det nå gjør.
Å kunngjøre en «midlertidig» konkurranse om fakturadistribusjon anses også som samfunnsøkonomisk uforsvarlig og dårlig anbudsskikk.
Hvis det skulle kunngjøres en midlertid konkurranse ville dette betinge at ny leverandør først vil måtte gjennomføre en omfattende integrasjonsprosess mot gamle bransje- og støttesystemer. Dette er systemer som skal fases ut. Deretter og ca seks måneder etter en slik midlertidig konkurranse og avtaler ville ha vært inngått, ville det måtte startes en ny kunngjøring av konkurranse om ny fakturadistribusjonsleverandør til det nye bransjesystem som blir prosjektert og utviklet i starten av 2019. Det vil også kunne skje en migrering/konvertering fra dagens databaser og registre som vil komplisere integrasjonene ytterligere. Det vil være svært krevende å gjennomføre to konkurranser og to leverandørovertakelser tilknyttet samme tjeneste innenfor en 18 måneders periode. Dette vil også nødvendiggjøre tydelige sanksjoner fra kundens side.
I realiteten vil det således kun være dagens leverandør som kan levere tilbud for avtaleperioden fra 1. april 2019 frem til ny avtale er på plass i 2020.
På dette grunnlag og med hjemmel i anskaffelsesforskriften § 28-1 bokstav d forlenger Vegfinans dagens avtale med Posti Messaging AS.
Konkurranse om ny avtale for fakturadistribusjon basert på nye bompengesystemer, og med nye beskrivelser/krav forventes kunngjort mot slutten av  2019 eller i starten av 2020.


Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift